Yarıyıl tatili yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yarıyıl tatili yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 10:56

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrenciler yarın karne alacak. 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, yarın sona eriyor. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen iki haftalık yarıyıl tatiline başlayacak.

Haberin Devamı

2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, yarın sona eriyor. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen iki haftalık yarıyıl tatiline başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sincan'daki Faruk Kadri Timurtaş İlköğretim Okulu'nda düzenlenecek törende, öğrencilerin karne heyecanını paylaşacak. Çelik, bu törenin ardından Çorum'a gidecek ve burada yapılacak karne dağıtım törenine katılacak.

İlköğretim okullarında okuyan öğrencilere yarın, karneleriyle birlikte velilerine iletmek üzere birer mektup da verilecek. İlköğretim Genel Müdürlüğünce hazırlanan mektupta, yenilenen ders programları ve yeni uygulamalara ilişkin bilgilere yer verilerek, çocuklarının başarısı için velilere önerilerde bulunuluyor.

İKİNCİ YARIYIL

2006-2007 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 12 Şubat 2007 Pazartesi günü açılacak. Öğrenciler, 19 Haziran 2007 Salı günü karne alacaklar ve 3 aylık yaz tatiline girecekler. 2007-2008 eğitim-öğretim yılının, 17 Eylül 2007'de başlaması planlanıyor.

SINAVLAR DÖNEMİ

Haberin Devamı

İlköğretim ve lise son sınıf öğrencileri için 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, katılacakları sınavlar nedeniyle ilk yarıyıldan daha yoğun geçecek.

Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim son sınıf öğrencileri, 10 Haziran 2007'de gerçekleştirilecek Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS), lise son sınıflarındaki öğrenciler de 17 Haziran 2007'de Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS), üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar da 24 Haziran 2007'de Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) katılacaklar. ÖSS ve YDS'ye başvurular, okulların açılacağı 12 Şubatta başlayacak ve 23 Martta sona erecek.

İlköğretim okullarının 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrenciler de 6 Mayıs 2007'de Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na girecekler.

ANKARA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN KARNE UYARISI

Ankara Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta, velileri, “kötü karne” getiren çocuklarını suçlamamaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Çocukların tatilde ders çalışmaları için zorlanmaması gerektiğini vurgulayan Balta, öğretmenlerden de tatil için fazla ödev vermemelerini istedi.

Balta, yaptığı açıklamada, öğrencilerin yarın karne alacağını anımsatarak, velilere ve öğretmenlere bazı uyarı ve önerilerde bulundu.

Balta, karnenin çocuğun yeterliliği ve kişiliğini gösteren bir belge olmaktan çok, çocuğun okulla ilgili alması gereken sorumlulukları alıp almadığı, okul konusunda yapması gereken görevleri yerine getirip getirmediği, arkadaş ve aile ilişkileri gibi konularda velilere ipuçları verdiğini belirtti.

Karne notlarıyla çocuğu yargılamanın, telafisi mümkün olmayan yaralar açabileceğine dikkati çeken Balta, velilere şu uyarı ve önerilerde bulundu:

Haberin Devamı

- Kötü karne getiren çocuğunuza asla bağırmayın, suçlamayın. Onu tehdit etmeyin, bağırma, dövme ve cezalandırma gibi onur kırıcı davranışlardan kesinlikle uzak durun,

- Başarı ve başarısızlık durumunda heyecanınızı fazla dışa vurmayın,

- Öncelikle karnede gördüğünüz iyi notlar üzerinde durum ve memnuniyetinizi dile getirin. Kırık notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin,

- Kesinlikle kıyaslama yapmayın. Arkadaşının karnesinin daha başarılı olduğunu söyleyip arkadaşıyla kıyaslama yapmak son derece yanlıştır. Bunun yerine bir sonraki dönem düzeltme fırsatı olduğunu söyleyin,

- Çocuğunuzu tatilde ders çalışması için zorlamayın, fakat kesinlikle ilgisiz de kalmayın. Birlikte yapabileceğiniz etkinlikler planlayıp uygulayın,

Haberin Devamı

- Çocuk ilköğretim 1. sınıfa gidiyorsa okuma-yazma, matematik gibi yeni öğrenmeye başladığı konuları ara verildiğinde unutabilir. Zaman zaman bunların tekrar edilmesinde fayda vardır,

- Çocuğunuzun televizyonu çok izlemesine, bilgisayarda saatlerce oynamasına ve internette sürekli vakit geçirmesine izin vermeyin. Yerine alternatif etkinlikler bulun.

Öğretmenlerin de öğrencilere tatil için fazla ödev vermemelerini isteyen Balta, öğrencilerin tatilde öncelikle dinlenmelerini, aileleriyle birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılmalarını ve bol bol okumalarını önerdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!