Bugün okullar tatil mi, okul bugün (13 Mart) var mı? Liseler ve ortaokullar ne zaman tatile giriyor?

Güncelleme Tarihi:

Bugün okullar tatil mi, okul bugün (13 Mart) var mı Liseler ve ortaokullar ne zaman tatile giriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2020 20:03

Bugün okullar tatil mi? sorusu, bugün yapılan corona virüsü toplantısının ardından araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı sonrası, Türkiye gündemini yakından ilgilendiren kararlar açıklandı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bundan sonra titiz ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu salgının seyrini izlerken ülkemizdeki atabileceğimiz adımları da değerlendirdik. Bugün bu tedbirler paketinde bir dizi kararlar alındı." dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da uzaktan eğitim sistemine geçildiğini bildirdi. Peş peşe yapılan açıklamaların ardından, Türkiye'nin 81 ilindeki vatandaşlar bugün okulların tatil okul olmadığını araştırmaya başladı. Peki, bugün okullar tatil mi, bugün okul var mı? Liseler ve ortaokullar ne zaman tatile girecek? İşte, okulların tatil olacağı tarihle ilgili ayrıntılı bilgiler...

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında yapılan corona virüs toplantısı akşam saatlerinde sona erdi. 5 saat süren toplantının ardından okulların tatil olacağı son dakika olarak duyuruldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime ara verildiğini belirtti. Önemli açıklamanın ardından öğrenci ve velilerin gözü okulların tatil olacağı tarihe çevrildi. Tüm kentlerde okulların ne zaman tatil olacağı ve bugün okulların olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki,bugün okullar tatil mi, okul bugün var mı? Liseler ve ortaokullar ne zaman tatile giriyor? İşte, okulların tatil olacağı tarihle ilgili merak edilen tüm bilgiler...  

OKULLAR BUGÜN TATİL Mİ?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın toplantı sonrası okulların tatil edilmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu;

Bundan sonra titiz ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu salgının seyrini izlerken ülkemizdeki atabileceğimiz adımları da değerlendirdik. Bugün bu tedbirler paketinde bir dizi kararlar alındı.

İlk orta ve liseler 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. 

Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır.

Kamu görevlilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili genelge hazırlandı. Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır.

BAKAN SELÇUK DETAYLARI PAYLAŞTI

Kalın'ın açıklamalarının ardından, kameraların karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili detayları paylaştı. İşte, Bakan Selçuk'ın satır başları;

Küresel ölçekte etkili olan virüs konusuna MEB olarak okullarımızda aldığımız tedbirlerin teknik ayrıntıları var. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sağlığı için ülke genelindeki okullarımızın 16 Mart'tan 2 hafta süreyle 30 Mart'a kadar tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.

16-30 Mart arasındaki tatil sürecinde ilk haftayı istirahat ederek geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Diğer hafta uzaktan eğitim başlayacaktır. Uzaktan eğitim, ders ortamını evlere taşıyacak. İlk ve orta derecelik okullarımızda yeniden yapılandırılarak tv ortamından sunulacaktır. Hangi teknoloji ile hani içeriği nasıl vereceğimizle ilgili bir alt yapı hazırladık. Öğretim kademelerine göre bütün planlar hazırlanmış durumda. Elazığ depremi sırasında uyguladığımız bu sistematiği tatil döneminde de devam ettireceğiz.

Haberin Devamı

Eğitim bilişim ağında ücretsiz 3 gb internet pakedi hizmeti sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin teknik imkan ve tercih konusunda seçeceği ortak ve TRT'den farklı kanallardan kendi derslerini alabilme imkanları olacaktır. Velilerimiz ve öğrencilerimiz iletişim portalından tüm bilgileri alabileceklerdir.

TRT kanallarındaki ders anlatımları duyurulacaktır. Kişiye özel akıllı sistemimizde tüm hizmetler hazırdır. Bu sürecin bittiğinde yüz yüze telafi programı uygulanacaktır. Ayrıca öğretmen ve yardımcı öğretmenlerimiz uzaktan eğitimle virüse karşı eğitim dersleri alacaktır.

Bu süreçte en önemli görev ebeveynlerimize düşüyor. Bu tatil sürecinde kendi ve evlatlarınızın sağlığına dikkat etmelisiniz. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı paylaşımlara dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

23 Mart'tan itibaren ailelerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Karşılaşabileceğimiz muhtemel problemlere yönelik tüm tedbirlerimiz hazırdır.

 

Bu tedbirin alınması çocuklarımızın okullarda toplu olarak bulunmasını engellemektir. Elbette özel okullardaki öğrencilerde bu durumla birebir karşılaşacaklardır. MEB'e bağlı anasınıf ve tüm kreşler içinde bu söz konusudur.

MEB çerçevesinde tüm ülkeyi ilgilendiren bir konu. Küresel bir hastalığın kontrol edilebilmesi için böyle bir çalışma ihtiyacı doğurdu. Bizde böyle bir çalışmayı uygun gördük.
Öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken tüm senaryolar hazır.

 

Diğer sınıfların tamamı buradan eğitim alabilirler. Yeni koronavirüs tüm toplumun hareketliliğini azaltmak ve yayılımı engellemek için böyle bir liste hazırlandı. Her bir çocuğumuzun korunması bizim için çok önemli.

Haberin Devamı

Olağan durumlarda öğretmenlerimiz okullarda bulunuyordu. Fakat olağanüstü bir durumda öğretmenlerimizin okullarda yada ara tatillerde bulunmasını beklemiyoruz ve çok acil durum olmadığı sürece yurt dışına çıkmamalarını istiyoruz.

BAKMADAN GEÇME!