Okullar hangi illerde tatil: İşte 17 Şubat Cuma günü eğitime ara verilen iller...

Güncelleme Tarihi:

Okullar hangi illerde tatil: İşte 17 Şubat Cuma günü eğitime ara verilen iller...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 18:16

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 17 Şubat Cuma günü bir çok ilde eğitime ara verildi. İşte yarın okulların tatil olduğu iller...

Haberin Devamı

TRABZON

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, ulaşımda güçlük ve sıkıntı yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okullarda 17 Şubat Cuma günü eğtim öğretime ara verildiği kaydedildi. Öte yandan, hamile ve engelli kamu personelinin de yarın idari izinli sayılacağı vurgulandı.

ARTVİN'DE EĞİTİME KAR ENGELİ
Artvin merkez ile üç ilçesinde eğitime kar ve buzlanma nediniyle yarın ara verildi. Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle şehir merkezi ile Borçka, Murgul ve Hopa ilçesindeki okullarda yarın eğitim ve öğretime ara verileceği belirtildi. 

Açıklamada, belirtilen yerlerde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

RİZE
Rize'de etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada, bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceğini belirtti. 

Etkili kar yağışı nedeniyle yarın il geneli okulların eğitime ara verildiğini ifade eden Bektaş, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayılması kararı alındığı kaydetti. 

VAN-GEVAŞ
Van’ın Gevaş ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 20 Şubat’a kadar ara verildi. 

Gevaş’ta 3 gündür aralıksız yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığının ile merkezinde 90, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi aştığı ilçede ulaşım zorlukla sağlamıyor. Gevaş Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ayrıca kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe genelinde ilk, orta ve liselerde pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği bildirildi.

ORDU

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Gürgentepe, Korgan, Ulubey, Kabataş, Çamaş, Çatalpınar, Aybastı, Mesudiye, Çaybaşı ve Kabadüz ilçelerinin tamamındaki okullarda, Akkuş, Fatsa, Gülyalı ve İkizce ilçelerimizde ise taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim 17 Şubat Cuma günü 1 gün süreyle tatil edilmiştir."

GİRESUN

Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise Giresun merkez ilçe ve merkeze bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtilerek, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Eynesil, Güce, Keşap ve Piraziz ilçelerinin de tamamında eğitim-öğretime yarın ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde merkez hariç, Bulancak ilçesinde ise ilçe merkezi ve Yalıköy hariç taşımalı eğitim yapan okullar ve köy okullarının tatil edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

İl merkezinde görevli hamile ve engelli kamu personelinin de bir gün idari izinli sayılacağı aktarıldı.

SİVAS-KOYULHİSAR

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde kar yağışı dolayısıyla yarın ilçedeki tüm okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Koyulhisar Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçedeki bütün okullar 17 Şubat Cuma günü tatil edildi. 

İlçede görev yapan hamile ya da engelli kamu personelinin aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi. 

HAKKARİ - ŞEMDİNLİ

Şemdinli'de taşımalı eğitime kar tatili

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün tatil edildi.

Haberin Devamı

Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şemdinli'de taşımalı eğitime ara verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ilçe genelinde taşımalı hizmetle eğitim veren okullarda eğitime 1 günlük ara verildiğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!