Bugün (29 Ekim) PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu? İşte noter ve PTT 29 Ekim çalışma saati

Güncelleme Tarihi:

Bugün (29 Ekim)  PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu İşte noter ve PTT 29 Ekim çalışma saati
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2020 09:38

PTT ve noterler 29 Ekim'de açık mı ve çalışıyor mu gibi sorularla işlemlerine yön vermek isteyen pek çok vatandaş, internet üzerinden araştırmalarını sürdürüyor. PTT bünyesinde yer alan şubelerden para çekme, fatura yatırma ya da para yatırma gibi işlemler, noterler üzerinden ise alım-satım ya da tasdik gibi süreçleri yönetmek isteyen vatandaşlar, Bugün (29 Ekim) PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, resmi tatil olan bu günde noterler ve PTT açık mı ve çalışıyor mu? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

PTT ve noterlerin 29 Ekim çalışma saatleri gündeme geldi. Resmi tatillerde devlet dairelerinin kapalı olması dolayısıyla araştırılan konu olan PTT ve noterler için detaylar, internet üzerinden sorgulanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde de PTT ve noterlerin 29 Ekim çalışma saatleri merak konusu oldu. Peki, bugün PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu? İşte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı PTT ve noterlerin çalışma saatleri...

29 EKİM (BUGÜN) PTT VE NOTERLER AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatili dolayısıyla, kamu kurum ve kuruluşları hizmet vermeyecek. Bu bilgiler doğrultusunda, 29 Ekim'de PTT'ler kapalı olacak.

Aynı şekilde noterler de 29 Ekim Perşembe günü kapalı bulunacak. 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI HAKKINDA

Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta kutlanan bir millî bayramdır. 29 Ekimlerde stadyumlarda şenlikler yapılır, akşam ise geleneksel olarak fener alayları düzenlenir.

Haberin Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının önemi hakkında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in Onuncu Yıl Kutlamalarının yapıldığı 29 Ekim 1933 tarihinde verdiği 10. Yıl Nutkunda, bu günü en büyük bayram olarak nitelendirmiştir.

29 Ekim günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan “Cumhuriyet” önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne vermiştir. Meclis önergeyi kabul etmiştir ve böylece Türkiye Devletinin yeni yönetimi biçimi Cumhuriyet, yeni ismi “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” olarak belirlenmiştir. Atatürk, kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Halk da Cumhuriyetin ilanını sevinç ve coşku ile karşılamıştır.

Cumhuriyette Atatürk’ün de söylediği gibi, egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur. Ulus, kendini yönetme yetkisini, kendilerine temsil eden milletvekilleri aracılığı ile kullanır. Cumhuriyet yönetiminde, yurttaşın seçme ve seçilme hakkı vardır. Seçilen temsilciler, yasaları tasarlar ve yöneticileri ulus adına denetler. Ulus, seçimle yöneticileri seçebilir.

Haberin Devamı

Bugün (29 Ekim)  PTT ve noterler açık mı, çalışıyor mu İşte noter ve PTT 29 Ekim çalışma saati

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!