Yarı yıl tatili 26 Ocak'ta

Güncelleme Tarihi:

Yarı yıl tatili 26 Ocakta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2000 00:00

İlk ve ortaöğretim okullarındaki 13 milyon öğrenci 500 bin civarındaki öğretmen, 26 Ocak 2001 Cuma günü yarıyıl tatiline girecek. 2000-2001 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 26 Ocak Cuma günü sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler, hafta sonları da dahil olmak üzere 16 gün dinlenme fırsatı bulacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 12 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönemin son ders zili 15 Haziran Cuma günü çalacak.

İkinci dönem, çoğu öğrenci için yoğun geçecek. Lise son sınıf öğrencileri Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS), ilköğretim son sınıf öğrencileri Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKÖSYS), ara sınıflardaki öğrenciler ise Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na hazırlanacak. Fen, Anadolu, Anadolu Öğretmen, Anadolu İmam Hatip, Anadolu Meslek ve Teknik liseleri ile Adalet Meslek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Ziraat Teknik, Ziraat, Ev Ekonomisi, Veteriner Sağlık ve Laborant meslek liseleri ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı Meteoroloji Meslek Lisesi'ne girmek isteyen öğrenciler, okullar tatile girmeden bir hafta önce 10 Haziran 2001 Pazar günü OKÖSYS'ye katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı OKÖSYS'ye, öğrenciler okul kıyafetleriyle, kılık-kıyafet kurallarına uygun giyinerek girecekler.

ÖSS, 17 Haziran'da

ÖSS de okullar tatile girdikten sonra gerçekleştirilecek. 1 milyon 474 bin adayın katılacağı sınav, 17 Haziran 2001 Pazar günü saat 09.30'da başlayacak. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin yapacağı sınav, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen öğrenciler de 24 Haziran 2001 Pazar günü Yabancı Dil Sınavı'na girecekler. ÖSS ve YDS'ye bundan böyle türbanlı adaylar alınmayacak.

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavı da 23 Haziran 2001 Cumartesi günü yapılacak. Bu sınava katılacak adaylar, 8-25 Ocak tarihlerinde başvuruda bulunacaklar.


Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!