Yardımlara gecikmeli teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Yardımlara gecikmeli teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yurtdışından gelen yardımları reddettiği için eleştiri oklarına hedef olan Sağlık Bakanlığı, nihayet dün bir açıklama yaparak yardımda bulunan yabancı kuruluş ve ülkelere teşekkür etti.

Bakanlık'tan dün yapılan yazılı açıklamada, ‘‘Deprem felaketi sonrası 2. günden itibaren gerek hastane ve sağlık ekibi ve gerekse sağlık ve insani yardım malzemesi göndererek bakanlığımız hizmetlerine destek olan’’ denilerek, şu ülkelere teşekkür edildi:

‘‘UNFPA, UNUCEF, Almanya, ABD, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Belçika, BAE, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fas, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kazakistan, kırgitistan, Kuveyt, KKTC, Mısır, Moldova, Norveç, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan.’’

Açıklamada ayrıca Türkiye'ye gelen ve gelmek isteyen yabancı ekipler ve sağlık yardım malzemelerinin Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi ve Dışişleri Bakanlığı Kriz Merkezi ile işbirliği içinde yönlendirildiği savunuldu.

Bölgeye derhal ambulanslarla acil yardım ekiplerinin gönderildiği, askeri araçlardan da faydalanıldığı belirtilen açıklamada, yaralılardan bin 78'inin karayolu, bin 6'sının havayolu ve bin 205'inin de deniz yolu ile civar illere nakledildiği kaydedildi. Bölgeye hasta, yaralı ve ölüm kayıtlarının düzenli toplanabilmesi için 18 sağlık memuru gönderildi ve derlenen bilgiler Internet ortamına aktarılarak, vatandaşların kullanımına sunuldu. Ayrıca 0800 314 79 79 numaralı ücretsiz hat kuruldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!