Yardım gemisinin en küçük yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Yardım gemisinin en küçük yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 15:53

“ROTAMIZ Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Filistin'e malzeme götüren “Gazze’ye özgürlük” filosunun başında bulunan ve İsrail Deniz Kuvvetleri'nin helikopterlerle müdahale ettiği Mavi Marmara'nın en küçük yolcusu 1 yaşındaki Türker Kaan Çetin'di. Minik Türker'in akıbeti hakkında henüz sağlıklı bilgiye ulaşılamadı.

Haberin Devamı

İŞTE GEMİNİN EN KÜÇÜK YOLCUSU / FOTO GALERİ

Kaan, gemiye babası Ekrem Çetin ve annesi ile birlikte binmişti. Mavi Marmara'nın Baş Mühendisi Ekrem Çetin, ayrılmak istemediği için eşi ve oğlu Türker Kaan'ı da yanında götürmüştü. İHH yetkilileri saldırıdan sonra Türker Kaan ile anne ve babasından henüz bir bilgi alamadıklarını söyledi.

GEMİLER GÜMRÜKTEN GEÇTİ

Fatih’teki İHH Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İHH Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, "İsrail gemilere daha önce de yaptığı gibi bilerek silah ve suç unsuru aletler bırakabilir. Gemiler birçok defa gümrüklerde kontrollerden geçirildi. Aksi durumu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" dedi. Ülkelerin sessiz kaldığını fakat uluslararası bir tepki gösterilmesi gerektiğini belirten Yavuz Dede, "İsrail ve Arap basınının yapmış olduğu haberlerin gerçeklik oranı zayıf. İlgili haberleri İHH Genel Merkezi verecek" diye konuştu.

Yavuz Dede’nin ardından konuşan Vakit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak, uluslararası girişimcilerin derhal harekete geçmeleri gerektiğini söyledi. Abdurrahman Dilipak, Türkiye’deki Filistin dostlarının ve sivil toplum kuruluşlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) acil siyasi girişimlerde bulunmasını ve İsrail’in diplomatlarının sınırdışı edilmelerini sağlamalarını istedi.

"Şehitlerin", ailelerine iade edilinceye kadar yurt genelinde protesto ve eylemlerin her ne şekilde olursa olsun devam etmesi gerektiğini belirten Dilipak, "Başbakan Vekili Bülent Arınç telefon açarak başsağlığında bulundu. Son durumu hassas bir şekilde takip edeceklerini ve yapılması gerekenler noktasında harekete geçeceklerini belirtti" dedi. Özellikle Türk gemisinin saldırıya uğradığını belirten Dilipak, "Yaralananların kelepçeli bir şekilde hastaneye götürüldüklerine dair görüntüler mevcut. İnsanlık dışı bir olay" diye konuştu. Dilipak, saldırıya uğrayan gemilerin bulundukları noktanın uluslararası sularda olduğunu ve bunun apaçık saldırı olduğunu söyledi.

KAHREDEN ÇARESİZLİK

Toplantıya Özgürder ve Mazlumder’den de temsilciler katıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da İHH Genel Merkezi'ne geldi. Aziz Babuşçu operasyonu bir terör devletinin terörist saldırısı olarak gördüklerini belirterek, "İnsanı kahreden bir çaresizlik ve insanın insanlığından utanacağı bir tablo bu. İnsanlık onurunu bu kadar kahredici bir şekilde ayaklar altına alan bir terör hadisesi herhalde yoktur" diye konuştu. Aziz Babuşcu, İHH Başkan Vekili Yavuz Dede’yi de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. İsrail’in bugüne kadar bölgede ve bölge dışında uyguladığı bu tür karanlık operasyonları, bu defa insanlık onuru adına yardım taşımayı amaç edinen sivil bir inisiyatifine yönelik yaptığını belirten Babuşçu, “İnsanların hayatına son vermesi ancak kendilerine yakışacak bir durum” dedi.

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!