Yaralı şahine tedavi

Güncelleme Tarihi:

Yaralı şahine tedavi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2002 11:10

Gaziantep'in Nizip İlçesi'ne bağlı Uluyatır Beldesi'nde, kanadından yaralanan şahini tesadüfen bulan bir hayvan sever, tedavi için hayvan hastanesine götürdü.

Kim tarafından vurulduğu belirlenemeyen şahini dağlık alanda bulan köylüler kahvehaneye getirip, meraklılara gösterdiler. Bu sırada, tesadüfen kahvehaneye gelen Ali Esen, kanadından yaralı şahini alıp, Gaziantep'te Vet-Pet Hayvan Hastanesi'ne götürdü.

Hastanede Veteriner Hekim Erdal Çerkezoğlu tarafından müdahale edilen şahinin, 10-15 gün kadar önce av tüfeği ile vurulduğu anlaşıldı.

Çerkezoğlu, şahinin iki kanat kemiğinin kırıldığını, ve zamanında müdahale edilemediği için uçma şansının zor olduğunu söyledi.

Şahinin yarasının tedavi edildiğini ve 10 gün içerisinde sağlığınakavuşacağını belirten Çerkezoğlu, tedavi karşısında ücret alınmadığınıve gerekli kontrollerini de ücretsiz yapacaklarını bildirdi.

Şahinin yaşayacağını öğrenince sevinen hayvan sever Ali Esen, şunları anlattı:

''Çok değerli ve yırtıcı bir kuş olan şahinlere karşı büyük bir ilgim vardı. Evimde, kanarya ve muhabbet kuşu besliyorum. Nizipli'yim.O gün tesadüfen gittiğim Uluyatır Beldesi'nde ölmek üzere olan yaralı şahini görünce, hemen alıp hastaneye getirdim

Hastanede, tüm personel şahine büyük ilgi gösterdi. Bu ilgi beni çok memnun etti. Şahinimi alıp evime götüreceğim ve yarasının hızla iyileşmesi için veterinerin verdiği kremlerden süreceğim. Şahini çok seviyorum ve evimde bakacağım.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!