Yanlış oruç bozduran topçuya zam

Güncelleme Tarihi:

Yanlış oruç bozduran topçuya zam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Rize'de, 3 yıl önce Ramazan topunu erken ateşleyerek oruçlulara erken iftar yaptıran ve kazaya uğramasına yol açan topçunun ücretine, iki yıldır herhangi bir ‘‘vukuata’’ neden olmaması üzerine zam yapıldı.

Rize Belediye Başkanı Hızır Hop, milli ve dini bayramlarda top atmakla görevlendirdikleri ve buna göre ücret belirledikleri 27 yaşındaki Ramazan topçusu Şükrü Köroğlu'nun ücretini, 150 milyon liradan 225 milyon liraya çıkardıklarını söyledi, ‘‘Topçumuz 3 yıl önce minarede yanan lambalara bakarak, topu 6 dakika erken patlatmak suretiyle Rizeliler'in orucunu kazaya uğratmıştı. Gerekli zammı yaptık. Artık Rizeliler'in orucun kazaya uğraması yönünde korkusu kalmadı’’ dedi.

6 DAKİKA ÖNCE PATLATMIŞTI

Rize'de 1995 yılında iftar vakti Ramazan topunun minaredeki yanan lambalara bakılarak 6 dakika erken atılmasıyla oruç erken açılmış ve daha sonra kaza orucu tutulması yönünde tartışmalar yapılmıştı. Aynı yıl içinde Müftü Mahallesi'ndeki camide de imamın izin verdiği bir Kuran Kursu öğrencisi, ezanı erken okumuş ve Rizeliler oruçlarını 3 dakika önce açmışlardı.

Bu hatalardan sonra Kadir Tavil adındaki lokantacı da, ‘‘Kimseye itimadım kalmadı’’ diyerek, 1996 yılında Ramazan süresince küçük bir tarihi topu ateşleyerek müşterilerine oruç açtırmıştı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!