Yanlış karar

Güncelleme Tarihi:

Yanlış karar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Turizmciler, Tantan'a cevap verdi

Eğlence merkezlerinin bu sezon da 02.00'de kapatılması kararına turizmciler ‘‘Turizm bir darbe daha yer’’ diye tepki gösterdi.

Geçen yıl deprem faciası nedeniyle böyle bir karara tepki göstermediklerini söyleyen turizmciler, bu yıl yasaklı uygulama için hiçbir gerekçe olmadığını savunuyor. Turizmciler şöyle diyor: ‘İki yılın zararı öylesine büyük ki altından kalkamayız.’

Peki bu yıl neden?

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan'ın, geçtiğimiz yıl yayınladığı eğlence yerlerinin saat 02.00'de kapatılması yasağının bu yıl da devam edeceğini ve taviz verilmeyeceğini açıklaması, Antalya'nın eğlence dünyasında tepki ile karşılandı. Patronlar, ‘‘Geçen yıl deprem felaketi nedeniyle bu karara saygı duyduk. Ama bu yıl neden?’’ diye konuştu. Turizmciler bu hatalı kararın biran önce kaldırılmasını öneriyor.

Kimse dışarı çıkmaz

Bakan Tantan'a sitem eden turizm dünyası ve eğlence mekanı patronları, yasağa bir çözüm bulunmasını istedi. Aksi takdirde elğnece dünyasının bir anlamının olmayacağını ifade eden patronlar; ‘‘Eğlence gece yarısından sonra başlıyor. Saat 02.00'de mekanımızı kapatırsak biz nasıl iş yaparız. O zaman kimse dışarı çıkmıyor. Bu nasıl mantık’’ diye sitem etti.

TOPLU TEPKİ

Umman Çetinbaş Belconti Oteli Genel Md.

Böyle mantıkla turizm olmaz. Turizme direk müdehale ediyoruz. Turisti ne kadar eğlendirirsek o kadar döviz kazandırıyoruz. Adam ne kadar erken yatarsa bizim için o kadar zararlı.

Aydın Aytuğ KETAV Başkanı

Turizmde eğlenceyi kısıtlarken artılarına ve eksilerine bakmamız lazım. Turist eğlenmeye geldiği bir yerde eğlencesiz bir ortamı bulursa bir daha tercihini o bölgeye kullanmaz. Yasaklamalar büyük düşman.

Işıl Bozkurt: Discoland İdari İşler Md.

Yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Turizm merkezi Antalya'da böyle bir uygulama yersizdir. Eğlenmeye gelen turistleri otel odalarına mı kapatacağız? Bu yanlış.

Gülşen Varol Ally Eğlence Merkezi

Bizler eğlence sektörüne umutla yatırım yaptık. Geçtiğimiz yıl deprem felaketi nedeniyle bu karara saygı gösterdik. Fakat bu yıl niçin aynı karar uygulanıyor. Bunu anlamış değiliz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!