Yanıt kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Yanıt kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 02:52

Dilimizde kullanılan birçok kelime bulunur. Bulunan bu kelimelerin birçoğunun eş anlamlısı da bulunmaktadır. Yanıt kelimesinin ise eş anlamlısını Türk Dil Kurumundan öğrenebilirsiniz. Peki Yanıt kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte, bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Yanıt kelimesi ev eş anlamlısı günlük hayatta en çok kullandığımız kelimelerden birisidir. Yanıt kelimesinin eş anlamlısı ise cevap kelimesidir.

 Yanıt Eş Anlamlısı

 Kişilere sorulan soruların karşılığında kullanmış oldukları kelimelerin tümü yanıt olarak değerlendirilmektedir. Bunun yanında davranışa karşılık verilmesi de yanıt olarak adlandırılır. Yanıt kelimesi ile aynı anlam barındıran eş anlamlı veya anlamdaş kelime ise cevap kelimesidir. Cümle içerisinde bu iki kelime farklı zamanlarda birbirlerinin yerlerine kullanılabilirler. Örnekleri ise şu şekildedir:

 - Soruma yanıt alamadım.

 - Soruma cevap alamadım.

 Yanıt kelimesinin anlamına bakıldığında Türk Dil Kurumu sözlüğü cevap olarak nitelendirmiştir. Ayrıca yanıt kelimesi Kimya biliminde de kullanılan bir kelimedir. Buradaki anlamı ise şu şekildedir açıklanmaktadır:

Haberin Devamı

 - Canlı organizmaların tedavi gördüğü veya diğer nedenler ile maruz kaldığı maddelere, durumlara karşı gösterdiği tepkime, reaksiyon.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!