Yanan LPG’li otomobili çevredekiler durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Yanan LPG’li otomobili çevredekiler durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 12:45

ADANA’da akaryakıt istasyonundan çıktıktan 2 dakika sonra alev alan LPG’li otomobilin sürücüsü 60 yaşındaki Bedri Bağsız, hareket halindeki araçtan kendini atarak kurtuldu. 50 metre sürücüsüz giden otomobili durduran çevredekiler, ardından alevlere yangın söndürme tüpüyle müdahale etti.

Haberin Devamı

Merkez Seyhan İlçesi’nin Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki bir akaryakıt istasyonuna 01 ZK 307 plakalı otomobiliyle gelen Bedri Bağsız, 20 TL’lik LPG alıp, tekrar yola çıktı. Yaklaşık 2 dakika sonra otomobilin motor kısmından alevler yükselince paniğe kapılan Bağsız, kapıyı açıp kendini dışarı attı. Bu sırada çevreden koşanlar, şoförsüz giden otomobili, önüne araç lastiği atarak durdurdu. 50 metre kadar sürücüsüz giden otomobili durduran çevredekiler, ardından alevlere yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Alevler kontrol altına alınırken olay yerine gelen itfaiye ekipleri de soğutma çalışması yaptı.

Otomobilden atlayan ve bu yüzden hafif şekilde yaralanan Bağsız, çağrılan ambulansla götürüldüğü Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

LGP aldıktan 2 dakika sonra otomobilin yanmaya başladığını belirten Bağsız, "Hareket ettikten sonra otomobilden yanık kokusu geldiğini fark ettim. Ne olduğunu anlamaya çalışırken alevler yükselmeye başladı. Aşağıya atlamasaydım, kesinlikle ölürdüm. Otomobilin gaz kaçağından alev almış olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!