Yalova'da TEMA toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Yalovada TEMA toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2010 20:16

TEMA Vakfı Temsilcileri ve Gönüllü Sorumluları’nın Koordinasyon toplantısı Yalova’da yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden Yalova’ya gelen yaklaşık 300 TEMA gönüllüsünün katıldığı toplantı sonrası Gazipaşa Caddesi üzerine konulan Hayrettin Karaca'nın heykelinin açılışı yapıldı. Heykelinin yapılacağından bile habersiz olan Karaca, açılışa güçlükle ikna edilerek getirildi.Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan koordinasyon toplantısına 61 il ve 81 ilçeden yaklaşık 300 TEMA gönüllüsü katıldı. Programa TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz katıldı.

CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce de kısa süreliğine toplantıya katılarak Hayrettin Karaca ile basına kapalı bir odada görüştü. İnce, görüşme sonrası yaptığı açıklamasında Karaca’nın siyasilerden daha çok tanındığını esprili bir şekilde belirterek kendisini kıskandığını ifade etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TEMA Vakfı Yalova Temsilcisi Feride Uyar, toplantının önemli çevre sorunlarının gölgesinde gerçekleştiğini söyledi. Uyar, “Bir yandan dünyamız Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısı ve Macaristan’daki kimyasal atık seli gibi önemli sorunlarla boğuşurken bizler de yerelde siyanürlü maden ocakları ve kömür santralleriyle mücadele ediyoruz. Toplantımızı önemli çevre sorunlarının gölgesinde gerçekleştiriyoruz. Bizler, tarım ve hayvancılığımızın uluslararası kartellerin elinde oyuncak edilmesinin ülkeye hizmet etmek olmadığını bilincindeyiz. Yapacak çok işlerimiz var. Ne yorulmaya ne de dinlenmeye vaktimiz yok” dedi.

Haberin Devamı

NİKEL MADENİ MEKTUPLARLA PROTESTO EDİLECEK

Toplantıda söz alan TEMA Vakfı İzmir Temsilcisi Alaettin Hacımüezzin, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde nikel madeni işletmesi kuran İngiliz Sardes Firması’nın işletmesinin engellenebilmesi için mektup yazma eylemi teklif etti. Hacımüezzin, şunları söyledi:“İngiltere merkezli European Nickel PLC’nin Türkiye’de kurduğu Sardes Nikel Madencilik Firması Türkiye’de nikel madeni işletecek. İngilizler bir dönem Çanakkale’yi geçememişti. Ancak şimdi Manisa’ya kadar geldiler. Nikel madeni işletildiği taktirde geri dönüşü mümkün olmayan ekolojik tahribatlar oluşacak. Nikel işletmesi kurulacak alanda 2 milyona yakın ağaç ve fidan var. Bu ağaçların tamamı 30 yıl önce erozyonu önlemek amacıyla dikildi. Şimdi ise bu yüzden bu ağaçlar kesilecek. Bu durumun önlenebilmesi amacıyla İngiliz Konsolosluğu’na el yazılarımızla mektup yazmayı teklif ediyorum. Nikel madenini mektuplarla protesto edelim.”TEMA Vakfı’nın İzmir Temsilcisi Alaettin Hacımüezzin’in önerisi kabul edildi.

Haberin Devamı

“TOPRAK OLMASA DONSUZ KALIRIZ”

Toplantının son konuşmasını ise Hayrettin Karaca yaptı. Hayrettin Karaca, “Salonda donu olan el kaldırsın. Bu don, bezdir, yündür. Pamuk tarladan geliyor. Tarlada da toprak var. Toprak olmazsa don yok. Toprak olmazsa donsuz kalırız be. Hadi toprağı alkışlayalım. Ben sürekli çocuklara toprağı anlatıyorum” dedi.
Toplantının sonunda ise TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban’a, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Lütfü Baş, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Giray’a, TEMA Vakfı Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan ise TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Feride Uyar’a plaket verildi.

KARACA’YA HEYKEL SÜRPRİZİ

Haberin Devamı

Programın tamamlanmasının ardından Gazipaşa Caddesi üzerine konulan Hayşrettin karaca'nın heykelinin açılışı yapıldı. Heykelinin yapılacağından bile habersiz olan Karaca, açılışın yapılacağı alana güçlükle ikna edilerek getirildi. Karaca'nın heykelinin açılış kurdelesini ise CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz birlikte kesti. Heykelin açılmasının ardından kendi heykelini gören Karaca, duygulu anlar yaşadı.Hayrettin Karaca, sürpriz karşısında heykeli çok güzel bulduğunu ve bu sürprizin kendisini mutlu ettiğini söyledi. TEMA’nın programı Gazipaşa Caddesi’nde düzenlenen yürüyüş ile son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!