Yalova İl Jandarma Komutanı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Yalova İl Jandarma Komutanı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 12:02

Yalova İl Jandarma Komutanlığı Özel Timi'nde görevli Uzman Çavuş Ergun Özcan'ın bıçakla yaralanması olayına karıştığı öne sürülen İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Tuna, tutuklandı.

Ergun Özcan'ın, hastaneye kaldırılışı sırasında, "Beni Albay Sedat Tuna ve 2 askeri bıçakladı"yönünde iddiada bulunması ve görgü tanıklarının ifadeleri üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde, sağlık sorunları nedeniyle bir aydır raporlu bulunan Albay Tuna'nın ifadesi alındı.

Albay Tuna, daha sonra, Jandarma Genel Komutanlığı'nın talebi üzerine, İstanbul 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na sevk edildi.Tuna, burada gün boyu süren sorgusunun ardından, tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Tuna'nın Avukatı Kazım Özak, müvekkiliyle bugün görüştüğünü belirterek, "Kendisi, hakkındaki suçlamaları kabul etmiyor. 'Ergun Özcan'ı bıçaklamadım, bıçaklatmadım. O, harakiri yaptı, kendi kendini bıçakladı' diyor. Müvekkilim ayrıca, bir senaryo hazırlandığını ve alaydan bazı personelin kendisine komplo kurduğunu söylüyor" dedi.

16 Ocak'ta bıçakla yaralanan Uzman Çavuş Ergun Özcan, kendisini hastaneye götürenlere saldırıyı Albay Tuna ile 2 askerinin yaptığını iddia etmişti. Bazı görgü tanıklarının, Özcan'ın bu ifadesini doğrular nitelikteki açıklamaları üzerine, olaya Jandarma Genel Komutanlığı müfettişleri el koymuştu.

ONBAŞI DA TUTUKLANDI

Yalova Jandarma Komutanlığı Özel Timi'nde görevli Uzman Çavuş Ergün Özcan'ın bıçaklanması olayıyla ilgili soruşturma sürerken, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Tuna'dan sonra Jandarma Onbaşı Ayberk Kamalı da tutuklandı.

Albay Sedat Tuna'nın postası Mustafa Uygun, şoförü İlyas Büyük ve Jandarma Onbaşı Ayberk Kamalı, Yalova'da ifadelerinin alınmasının ardından İstanbul 1. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne sevk edildi.

Burada Ergün Özcan'ın bıçaklanması olayına karıştıkları iddiasıylaifadeleri alınan İlyas Büyük ve Mustafa Uygun serbest bırakılırken, Jandarma Onbaşı Ayberk Kamalı tutuklanarak, Kartal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

ALBAY TUNA KAYSERİ'YE TAYİN EDİLDİ

Bu arada, sağlık sorunları nedeniyle 1 aydır raporlu olan Albay Tuna'nın dün İstanbul 1. Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nce tutuklanmadan önce Kayseri'ye tayin edildiği öğrenildi.

Albay Tuna'nın, mahkeme sürecinin sonunda suçsuz bulunması halindegörevine Kayseri'de devam edeceği bildirildi.

Öte yandan, Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'ndeki prefabrik konutundabıçaklanan ve Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Çavuş Ergün Özcan, taburcu edildi. Özcan, yıllık izin alarak, memleketi olan Gaziantep'e gitti.

Uzman Çavuş Özcan, 16 Ocak'ta komşuları tarafından evinde bıçaklanarak yaralanmış halde bulunmuştu. Özcan, kendisini hastaneye götürenlere, saldırıyı İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Tuna ile 2 askerin gerçekleştirdiğini öne sürmüştü. Bazı görgü tanıklarının da busuçlamayı doğrular nitelikte ifadeler vermesi üzerine, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen müfettiş, askeri savcı ve hakimler, olaya el koymuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!