Yalçın: "Başbakan'ı dinleyenleri biliyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Yalçın: Başbakanı dinleyenleri biliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2012 13:03

Odatv davasında savunma yapan tutuklu sanık Soner Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın ofisinde böcek bulunmasını örnek göstererek, ''Biz bu tertipçileri biliyoruz. Bu tertipçiler Baykal ve MHP'lilere kaset komplosunu yapanlardır. Bu tertipleri bildiğimiz için bize komplo kurdular'' dedi. Yalçın Küçük de savunmasında ''PKK'yı, Ergenekon'u, Odatv'yi yönetiyorum. Ben nasıl bir insanım'' diye sordu.

Haberin Devamı

ODATV davasının 15’inci oturumu yine gergin başladı. Adliyedeki görüntü sistemlerinin yenilenmesi çalışması kapsamında daha önceki duruşmaların yapıldığı büyük salondaki görüntü sistemleri de değiştirildiği için duruşma yaklaşık 30 kişilik olan küçük salonda yapıldı. Salonun küçük olması nedeniyle her sanık için bir avukatın alınacağı belirtildi. Bunu protesto eden sanık avukatları duruşma başlayınca salona girmedi.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 15. duruşması başladı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’ü tutuklu 13 sanıklı duruşmaya tutuklu sanıklar Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı getirildi.Çağlayan’daki Adalet Sarayı’ndaki duruşmaya Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul’un da aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİ İLE MAHKEME BAŞKANI'NIN SALON TARTIŞMASI

Duruşma öncesinde CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan, İlhan Cihaner ve Mahmut Tanal, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci ile görüştü. Milletvekilleri Başkan Ekinci’ye duruşmanın neden büyük salonda değil de küçük salonda yapıldığını sordu. Mahkeme Başkanı, milletvekillerine küçük salonu gezdirerek, diğer salonda kamera sisteminin yenilendiğini belirtti. Milletvekilleri ile Mahkeme Başkanı Ekinci duruşma salonu konusunda bir süre tartıştı.

BAŞKAN EKİNCİ’DEN SALON AÇIKLAMASI

Daha sonra tutuklu sanıklar salona alındı. Sanıklar izleyiciler ile bir süre sohbet etti. Daha sonra mahkeme heyeti salona girdi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Tüm adliye içinde 2 aydır görüntülü ifade sisteminde yenileme var. Bu sistem ile burada bir dava görülürken Diyarbakır’daki birinin ifadesini alabileceğiz görüntülü olarak. Bu nedenle çalışma yapılıyor. Yedek olarak sadece bu kameralı sistemin olduğu salon ayrıldı. O yüzden duruşmayı burada yapıyoruz."dedi.

AVUKATSIZ DURUŞMAYA ŞIK’TAN TEPKİ

Öte yandan duruşmaya ilk etapta sanık avukatları katılmadı. Her sanık için bir avukatın girmesi yönünde güvenlik görevlilerine talimat verildi ve avukat listesi bırakıldı. İsmi olmayan avukatların içeri girmeyeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Başkan Ekinci duruşma başladığında Yalçın Küçük’ü tahliyeye ilişkin taleplerini söylemesi için kürsüye çağırdı. Yalçın Küçük’ün kürsüye geçmesi üzerine davanın sanıklarından Ahmet Şık ayağa kalkarak “Avukatlar olmadan yargılama yapıyorsunuz. Bunun tutanağa geçmesini istiyorum” dedi. Şık’ın avukatlar olamadan duruşmanın başlamasına tepki göstermesi üzerine mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, Şık’ı yerine oturması için uyararak “Gelmek isteyen gelebilir. Biz avukatları da herkesi de alacağımızı söyledik. Zorla duruşmaya alacak halim yok. Avukatlarında yeri boş isterlerse gelip oturabilirler. Görüyorsunuz herkesi aldık” diye yanıt verdi. 

Şık’ın “Zorla içeri almıyorsunuz ama” demesi üzerine ise başkan Ekinci, “Sizinle polemiğe girmeyeceğim. Yerinize oturun lütfen” dedi. Bu sözlü tartışmanın ardından Şık yerine oturdu.

Haberin Devamı

AVUKATLAR 10 DAKİKA SONRA SALONA GELDİLER

Daha sonra tutuklu sanık Yalçın Küçük’ün savunmasına geçildi.  Küçük’ün sözlerine başlamasından yaklaşık 10 dakika sonra da avukatlar salona geldiler. Küçük’ün avukatı Hasan Fehmi Demir, sanık avukatlarının salona giremediğini söylemesi üzerine Başkan Ekinci, “”Nasıl giremiyor?” diye sordu. Avukat Demir, “İsterseniz kalkıp bir bakın. Güvenlik görevlilerine bir liste verilmiş. Avukatların isimleri var. Listede benim adım yok” diye tepki gösterince başkan Ekinci de “Olur mu öyle şey?” dedi. Avukatların kendilerine ayrılan bölüme oturmasının ardından Yalçın Küçük sözlerine devam etti.

Bir süre savunması bölünen Küçük, yeniden savunmasına devam etti.

Haberin Devamı

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ, KÜÇÜK ÖZÜR DİLEDİ

İddianamede PKK’yı, CHP’yi ve Odatv’yi yönettiğinin iddia edildiğini belirten Küçük, mahkeme heyetine “Vicdan yok mu sizde?" diye sordu. Bu sözlere sinirlenen Mahkeme Başkanı Ekinci, “Haddinizi bilin. Böyle konuşamazsınız. Oturun yerinize" diye sert tepki gösterdi. Bu tepki üzerine Küçük, “Özür dilerim. İçim yanıyor" diyerek konuşmasına devam etti.

MAHKEME BAŞKANI: NEDİM BEYİN İŞİ VAR, BİTSİN GELECEK

Küçük’ün savunmasına devam ettiği sırada salonun dışında bulunan bir izleyici bağırarak, “Nedim dışarı gelsin" dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı, “Nedim dışarı gelsin ne ya. Duruşma yapıyoruz. Nedim Beyin işi var bitsin gelecek" dedi. Bunun üzerine salonda gülüşmeler yaşandı.

Haberin Devamı

SONER YALÇIN: KÖTÜLÜK YOLUN SONUNA GELMİŞTİR

Küçük’ün ardından tutuklu sanık Soner Yalçın savunma yaptı. Türkiye’de zalim bir kötülüğün yapıldığını, bu kötülüğün memlekete ihanet ettiğini belirten Yalçın, “Bu kötülük örgütlüdür ve ne yazık ki devlet içinde yuvalanmıştır. Düzenlediği tertiplerle insanları itibarsızlaştırmakta, hapse attırmaktadır. Fakat hesaplanmış bu kötülük yolun sonuna gelmiştir. Artık açığa çıkmaktadır" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN DİNLENİLMESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Savunmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofisinde bulunduğu belirtilen böceklere değinen Soner Yalçın, “Baksanıza Başbakan Erdoğan bile kendisinin dinlendiğini, ofislerinde dinleme cihazı böceklerin bulunduğunu açıkladı. Şimdi sıra bu böceği yerleştiren kötülük merkezini ortaya çıkarmaya geldi. Buradan açıklıyorum, biz bu tertipçileri biliyoruz. Yazdık. Ve 2 yıldır da bu mahkeme salonundan haykırıyoruz. Bu tertipçiler: Deniz Baykal'a kaset komplosu yapanlardır. Bu tertipçiler: Bir değil, üç değil, beş-yedi değil 10 MHP'liye kaset komplosu kuranlardır. Bu tertipçilerin kim olduğu bellidir. Komplo yapacağı kişinin telefonunu dinleyecek, adım adım takip edecek, gizlice evlere girip kamerayı yerleştirecek, görüntüleri kaydedecek, montaj yapacak, yurtdışından internete sızdıracak ve hiç yakalanmayacak! Böylesine bir tertibi kim yapabilir? Sırtını devlete dayamadan; devletin istihbarat olanaklarına sahip olmadan bu tezgah kurulabilir mi, yapılabilir mi? Türkiye'nin merakla aradığı asıl derin devlet işte budur. Evet, biz bu tertipçileri biliyoruz; bunları yazdığımız için bize de komplo kurdular; bilgisayarlarımıza virüslü word dosyaları yükleyip bizi hapse attırdılar" diye konuştu.

“DÜĞMEYE BASTILAR"

Bu kötülük merkezinin hükümet tarafından bilindiğine dikkat çeken Soner Yalçın, “Tek eksik olan Türkiye'de bunları ortaya çıkaracak siyasi iradeye sahip olup olmamasıdır. Ama sanıyorum düğmeye bastılar. Çünkü biliyorlar ki, bu tertipçilerin şimdiki yeni hedefi Başbakan Erdoğan olduğu gün gibi açıktır. Bilinmez midir; kötülük sırtını mutlaka ihanete dayar. Devlet içindeki bu güç-iktidar çatışması kaçınılmazdır. Bu yaranın irini mutlaka yakında patlayacaktır" dedi.

“BU TERTİPÇİLERLE HESAPLAŞACAĞIZ”

Sadece başarıya odaklı gazetecilik yaptıklarını belirten Soner Yalçın, “Bizi iddianamelerde terörist yapan silah-bomba değildir; bilgilerimizdir, yazdıklarımızdır. Gazetecilikteki kararlılığımızdır. İş gerçeğe dayanırsa buradaki her gazeteci kimseye acımaz mutlaka yazar. Yazdık. Ve hapsedildik. Fakat hapse atılacağız, Silivri'de esir tutulacağız diye düşünmeyecek, araştırmayacak ve yazmayacak değiliz. Bugün dünden daha da kararlıyız, bu iki yıllık zorlu süreç irademizi çelikleştirdi. Erdemi bir zırh gibi kuşandık. Bu sebeple, bize yapılan bu kirli oyunu, pis entrikayı bir gün mutlaka ortaya çıkaracağız. Kimse merak etmesin, endişelenmesin, daha hapiste yatabiliriz ama herkes şundan emin olsun ki, biz bu tertipçilerle hesaplaşacağız. Devletin hangi makamında otururlarsa otursunlar; hangi karanlık-izbe yerlerde saklanırlarsa saklansınlar bu tertipçileri ortaya çıkaracağız, adaletin önüne getirilmelerini sağlayacağız.

“BİLİME İHANET ETTİLER”

Korku insanı yozlaştırarak esir alır bu nedenle TÜBİTAK'ta çalışan o üç kişinin varsayımlarına yanıt vermeye gerek duymuyorum artık. Bunları konuşmak abestir. Sözüm ona kendilerine bilirkişi diyenler bilime ve kendilerine ihanet etmişlerdir. Sayın heyetinizden bir tek talebim var, sahte delil üreten devlet içindeki bu örgütlü kötülüğün ortaya çıkarılmasına yardımcı olunuz. Bilgisayarlara virüslü word dosyaları gönderen şebekenin ortaya çıkarılması için savcılığa suç duyurusunda bulununuz” ifadelerini kullandı.

MİT VE EMNİYET'E SESLENDİ

Savunmasında MİT ve Emniyet'e seslenen Yalçın, “Eğer bu ülkenin istihbarat örgütü MİT, komplo sonucu hapse atılan ve cezaevinde yaşamını kaybeden meslektaşları Kaşif Kozinoğlu'na yapılanların hesabını sormazsa yazıklar olsun onlara. Kozinoğlu'na yapılan tertibi açığa çıkarmazlarsa tarih önünde hep suç ortağı olarak anılacaklardır. Türk Polis Teşkilatı, bir kitap yazdı diye hayatı felaketlerle didik didik edilen emniyet müdürleri Hanefi Avcı'ya kendi içlerinden yapılan bu tertibi ortaya çıkarmazlarsa onlara da yuh olsun. Tarih onları da suç ortağı olarak yazacaktır. MİT'e, Emniyet'e sesleniyorum, bu iftiralar komplolar, tertipler atölyesini ortaya çıkarmak boynunuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Soner Yalçın’ın savunmasının ardından salonda bulunan izleyiciler bir süre alkışladı. Bu alkışlara mahkeme başkanı Ekinci, “Burada konferans vermiyoruz" diye tepki gösterdi.

YALÇIN KÜÇÜK'ÜN SAVUNMASI:

“BU İNSANLAR YARIN TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK”

/images/100/0x0/55eaab97f018fbb8f88f3919
Sözlerine Odatv ve Ergenekon davasına bakan mahkemelere teşekkür ederek başlayan Yalçın Küçük de duruşma salonunda bulunan sanıkları göstererek, “Bize yeni insanlar kazandırdınız. Bu insanlara iyi bakın, bu insanlar yarın Türkiye’yi yönetecek” dedi.

“DR. JEKYLL, MR. HYDE GİBİYİM”

İddianameye göre PKK’yı, Ergenekon’u, Odatv’yi, CHP’yi yönettiğini, siyaset dünyasını yönetmeye çalıştığını belirten Küçük, şunları söyledi:
''Bana iyi bakın, nasıl bir insanım? Dr. Jekyll, Mr. Hyde gibi gündüz iyiyim, gece hainlik yapıyorum. O yüzden bana iyi bakın böyle sanık bulamazsınız. Cumhuriyet, bana görme görevi verdi. Ben kimsenin görmediklerini görüyorum.

“DARBE YAPMAYACAĞIZ DEMİŞLER”

Genelkurmay Başkanlığı 3 milyon belgeyi vermiş mahkemeye (Ergenekon davasının görüldüğü 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi). Orada bir hazırlık yapılmış. Burada çok çeşitli değerlendirmeler yapıldı. Bunu TSK’nın yeni Anayasa’sı olarak kabul edebiliriz. Her şeyi görmüşler. 2009’un başında ‘biz Türk ordusu silahlı ya da silahsız askeri darbe yapmayacağız, yapamayacağız’ demişler.

“BENİM İÇİN AJANLAR GÖNDERİYORSUNUZ”

Beni tutuklamak için MİT görevlisini bana telefon ettirdiniz. Yazık değil mi Türkiye Cumhuriyeti’ne benim için ajanlar gönderiyorsunuz.(Bu esnada salonda bulunan sanıklardan biri ‘İrfan Dündar adını da söyle’ dedi) Burada ben yokum hiçbir yerde ben yokum. Yanlış yapıyorsunuz.

“HAVAYI KOKLAR POLİSİMİ ARARIM”

Burada Hanefi Avcı’ya ‘Beni takip eder misiniz?” diye sordum, “Mesleğim sizi takip etmek” dedi. Mehmet Eymür’e sordum, ‘Evet’ dedi. Benim takip edilmediğim zaman yoktur. Bir yere gittiğimde havayı koklar polisimi ararım. Eğer bir yerde polis bulamıyorsam ‘bu devlet artık beni ciddiye almıyorum’ derim. Hukuk mantıktır, hukuk akıldır. Akıl ve mantık dışı hiçbir şeyi TÜBİTAK’a gönderemezsiniz.”

BAŞKAN'DAN TEPKİ

Yalçın Küçük’ün sesini yükselterek, “Odatv’nin kadrosuna talimat vermişim, niye incelenmiyor. Vicdan yok mu sizde? Vicdan yok mu kimsede?” demesi üzerine mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, “Haddinizi bilin, lütfen oturun yerinize böyle konuşamazsınız” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine özür dileyen Küçük, “İçim yanıyor” diyerek sözlerine devam etti.

“EĞER SANIKLAR SUÇUNU BİLMİYORSA O SİYASİ DAVADIR”

Odatv davası ile İnternet Andıcı davasının birbirine çok benzediğini belirten Küçük sözlerine şöyle devam etti:
“Yepyeni bir hukuk şekli. Yazılanların (dosyada delil olarak gösterilen haberler) hiç birinde suç bulmuyorsunuz ama çok sihirli bir şekilde ‘siz bunları yaptığınız için örgütsünüz’ diyorsunuz. Ben suçum nedir hiç demedim. Çünkü ben doğuştan suçluyum size göre. Bir davanın siyasi dava olup olmadığı ne sizin takdiriniz ne bizim iddiamız, içine bakın. Eğer bir davada sanıklar suçunu bilmiyorsa o siyasi davadır.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!