'Yakalananlar asıl fail değil'

Güncelleme Tarihi:

Yakalananlar asıl fail değil
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 12:06

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı'da çifte bombalı saldırıyla ilgili olarak yakalananların asil fail olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Grubu öncesinde gazetecilerin Reyhanlı saldırısına ilişkin sorularını yanıtladı. Yakalananların asil fail olmadığını kaydeden Güler, şunları söyledi:

MOBESELER KAYITTA
“13 kişi gözaltında. Asıl faillerin yakalanması için yoğun çalışmalar sürüyor. MOBESE’ler kayıtta, oralardan bilgi alındı. (MOBESE’lerin çalışmadığına ilişkin bilgiler var) Bunlar tevatür. Herşey incelemede. Bazı şeyler var, sen söylesen de söylemesen de yapılıyor. Bizim açımızdan olay bellidir, failler bellidir. Yakalananlar, yardım ve yataklık edenler. Samandağ’dan gelişlerini sağlayanlardır. Şu örgüt, bu örgüt diye birşey yok. Kimlerin yaptırdığını söyledik. İnanmak istemeyenler var. Saptırmak isteyenler var. 911 kilometrelik sınır sözkonusu. Herşeyi de her zaman yapamazsınız. Dünyanın hiçbir yerinde buraya asker dizemezsiniz. Esas tezgah, halkımızı mültecilere karşı kışkırtmaktır. Bizim de ‘tezgaha gelmeyelim’ deme gayemiz odur. Olayın hemen akabinde Reyhanlı halkını kışkırtmak için bir sürü bilgi kirliliği yaratıldı. Çok şükür halkımız bunlara itibar etmedi. Onlar asil insanlardır.”

Haberin Devamı

ADANA VALİSİ OLAYI
(AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın’ın, (Adana Valisi Hüseyin Avni Coş bizi dinletiyor iddiası) ''İnceliyoruz. Her inceleme soruşturmaya dönüşecek diye birşey yok. Gerekirse soruşturulur, müfettiş gönderilir. Şu anda incelemede.''

HASAR GÖREN BİNALAR TEMİZLENİYOR / Foto Galeri

İŞTE REYHANLI'DA YAŞAMINI YİTİRENLERİN FOTOĞRAFLARI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!