Yahoo'nun da gözü masaüstünde

Güncelleme Tarihi:

Yahoonun da gözü masaüstünde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2004 12:34

İnternet arama motoru devleri birer birer masaüstü arama yazalımlarıyla ilgili planlarını açıklıyor. Son olarak Yahoo da kullanıcıların bilgisayarlarında depoladığı bilgileri bulmalaranı kolaylaştıracak masaüstü arama yazılımı üzerinde çalıştığını duyurdu.

Haberin Devamı

İnternet arama pazarının üç büyük devi, Google, Yahoo vea Microsoft'tan (MSN) şu anda sadece Google masaüstü yazalımı çıkardı. Microsoft da yıl sonuna doğru deneme sürümünü sunacak. Yahoo CEO'su Terry Semel ise yakın bir zamanda kullanıcılara masaüstü çözümü sunacaklarını 'müjdeledi.' Semel, yeni yazılımlarının ne zaman hazır olacağı konusunda ise açıklama yapmadı.

Eski bir Hollywood stüdyo yöneticisi olan Semel ayrıca Disney'in başxına geçeceği söylentilerini de yalanlayarak, "yahoo'daki işimi seviyorum. Birkaç yıl daha buradayım" dedi.

MASAÜSTÜ SAVAŞI

Yahoo'nun ezeli rakibi Google'in 14 Ekim'de çıkardığı ücretsiz yazılım, kullanıcıların Outlook ve Outlook Express'teki e-postalarından, Word, Excel ve PowerPoint dosyalarına kadar bilgisayarlarında aradıklarını bulma imkanı sunuyor. Enfish, dtSearch, X1, Copernic ve Blinkx gibi firmalar da bu alanda kendi yazılımlarıyla hizmet veriyor, ancak Google gelecekte kızışması beklenen bu alana el atan ilk büyük firma olmuştu. Bilgisayar devi Apple da yeni işletim sistemi Tiger'da Spotlight adını verdiği bir arama sistemi sunacak.

Haberin Devamı

BİLGİLERİN YARIYA YAKINI E-POSTALARDA

Devlerin gözünü diktiği masaüstü arama neden bu kadar önemli? Radicati Group tarafından yapılan bir araştırmaya göre, şirketler için kritik bilgilerin yüzde 45'i e-posta ve iliştirilmiş dosyalarda saklı. E-posta yazılım firması Sendmail'e göre firmalar mesajilaşmanın kendileri için ne kadar önemli olduğunun farkına varmaya başladı. Bütün bu verilere tek bir merkezden ulaşmak ise çok cazip bir seçenek.

Bunun yanı sıra çok sayıda insan, İnternet'e ilk girişlerinde önce arama motkorlarını kullanıyor. Bazıları da masaüstü araçları sayesinde istedikleri yerden arama başlatabiliyor. Masaüstü arama yazılımları ise kullanıcılara sabit disklerini tasnif etmek için kullandıkları programla Web'de de arama imkanı sunuyor. Firmalar bu sayede kullanıcıları doğrudan masaüstünden kendi sitelerine yönlendirmeyi hedefliyor.

İlgili haberler

Yahoo ile Adobe'dan internette güçbirliği
Arama savaşı masaüstüne sıçradı
Google PC'leri de ele geçirecek
Google'a yeni rakip: Clusty
Yahoo'dan kişiye özel arama hizmeti

İlgili Linkler

Haberin Devamı

Yahoo
Google Desktop Search
MSN Search
Copernic
Blinkx
Enfish
dtSearch 
X1 
Apple

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!