Yahoo ve Microsoft, ‘konuşmaya’ başladı

Güncelleme Tarihi:

Yahoo ve Microsoft, ‘konuşmaya’ başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2006 00:00

İki dev isim, Yahoo ve Microsoft, anında mesajlaşma olarak çağrılan sohbet ağlarını birleştirme kararının ardından ilk kez denemelere başladılar. Denemeler, Windows Live Messenger ile Yahoo Messenger yazılımlarının kullanıcılarını birbirine bağlıyor. Birleşmeyle, bu iki uygulamayı kullanan dünya çapındaki 350 milyon kullanıcı bir araya getirilecek.

Haberin Devamı

İnternet hizmetleri denince akla gelen ilk isimlerden olan Yahoo ve Microsoft, bir süre önce anında mesajlaşma ağlarını birleştirme kararı almışlardı. Bu kararın ardından iki şirket ilk kez denemelere başladılar. Denemeler, Windows Live Messenger ile Yahoo Messenger yazılımlarının kullanıcılarını birbirine bağlıyor.

 

Yürütülen bu testlerde kullanıcılar diğer hizmetin kullanıcılarını listelerine ekleyebiliyor,kimlerin online olduğunu görebiliyor, birbirlerine mesaj gönderebiliyor ve “emoticon” alışverişi yapabiliyorlar. Kullanıcıların hangi programı kullandığı ise ikonlar aracılığıyla bildiriliyor. Daha ileriki bir zamanda kullanıcıların iki hizmet arasında sesli görüşme yapabilmesi de bekleniyor. 

 

Haberin Devamı

Başta AOL olmak üzere İnternet hizmetleri sunan diğer pek çok şirket de bu tür birleşmeler gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl AOL dev İnternet şirketi Google ile anlaşarak AIM anında mesajlaşma hizmetini Goolgle Talk ile birleştirmişti. AIM kullanıcıları, ayrıca belli bir süredir Apple’ın iChat kullanıcılarıyla iletişim kurabiliyor.

 

Yahoo ile Microsoft arasında gerçekleştirilen anlaşma ile ortaya çıkacak olan anında mesajlaşma ağının toplam kullanıcı sayısı 350 milyon olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!