Yağmurdereli'ye af hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Yağmurdereliye af hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, görme özürlü avukat Eşber Yağmurdereli'nin affı için çalışma başlattı. Baykal, hukukçu kurmayları CHP TBMM Grup Başkanvekili Önder Sav ile Genel Sekreter Yardımcısı Atila Sav'a talimat vererek, ''Yağmurdereli'nin affedilmesi için hazırlık yapın'' dedi. Baykal, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Yağmurdereli'nin cezaevine girmesinin Türkiye için büyük bir ayıp olduğunu belirterek, ''Bu kabul edilemez. Bu olay Türkiye'nin başına haklı olarak Avrupa'da da büyük bela açar'' dedi. Başbakan Mesut Yılmaz ile de görüşeceğini belirten Baykal, ''Yağmurdereli'yi elbirliğiyle cezaevinden çıkaralım diyeceğim'' dedi. Baykal, Gazeteci Işık Yurtçu'nun affıyla ilgili geçen yasama döneminde Basın Yasası'nda değişiklik yapılırken, Yağmurdereli'nin hapis tehdidinden kurtulmasını sağlayacak bir önerge verdiklerini, ancak DSP'nin karşı çıktığını da öne sürdü.

Baykal'ın talimatıyla harekete geçen Atila Sav da Hürriyet'e, Yağmurdereli'nin affı için üç olasılığı incelediklerini bildirdi. Sav, birincisinin Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik, ikincisinin Basın Yasası'nda değişiklik, üçüncünün de cumhurbaşkanının af yetkisi olduğunu söyledi. Sav, ''Bu üçüne de bakıyoruz. Yağmurdereli'nin dosyasını incelemeye aldık. Hangi yoldan gidersek Yağmurdereli özgürlüğüne kavuşur bunu bulduktan sonra hızla harekete geçeceğiz'' dedi.

ÇANKIRI CEZAEVİ'NDE

Bu arada Yağmurdereli, Adalet Bakanlığı'nın talimatı üzerine önceki gece 02.30 sularında Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi'ne getirildi. Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, sağlık kontrolünden geçirilen Yağmurdereli'nin, Adalet Bakanı'nın nakil emri ile getirildiğini belirterek, ''Cezaevimizde diğer tutuklu ve hükümlüler, ne gibi iyi şartlarda muhafaza ediliyorsa Eşber Yağmurdereli için de aynı şeyler yapılıyor'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!