Yağmurda yıldız yağdı

Güncelleme Tarihi:

Yağmurda yıldız yağdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cannes Film Festivali bu yıl da yağmurla açıldı. Ancak yıldızlar, birbirinden şık kıyafetleriyle açılışı renklendirdiler. Başbakan Jospin de eşiyle galaya gelerek bir ilki gerçekleştirdi.

ULUSLARARASI 53'üncü Cannes Film Festivali sağnak yağmur altında açıldı. Şiddetli yağmura rağmen açılışa harika kıyafetleriyle birbirinden güzel yıldızlar katıldı.

Festival Sarayı'nın kırmızı halı serilen merdivenlerini yüzlerce kamera karşısında ağır ağır çıkan Claudia Schiffer, Carole Bouquet, Gong Li, Andie MacDowell, Virginie Ledoyen, Carla Bruni, Uma Thurman, Holy Hunter, Kristin Scott-Thomas gibi sanatçı ve mankenler açılışa ayrı renk kattı. Bugüne kadar hiçbir başbakanın gelmediği festivale, Başbakan Lionel Jospin eşiyle katıldı. Jospin eşiyle birlikte hemen hemen tüm sanatçılarla tanışarak resim çektirdi.

Açılışı son günlerin gözde Fransız yıldızı Virginie Ledoyen yaparak Jüri Başkanı Luc Besson'u sahneye çağırdı ve ardından jüri üyelerini davetlilere tanıttı. Ardından Roland Joffe'nin yönetmenliğini yaptığı ve Gerard Depardieu'nün başrolünü oynadığı ‘Vatel’ filmi gösterildi.

Dün Altın Palmiye için yarışan filmlerden, İngiliz yönetmen Ken Loach'un 14'üncü uzun metrajlı filmi ‘Bread and Roses-Ekmek ve Güller’ ile Fransız yönetmen Dominik Moll'un ‘Harry, un ami qui vous veut du bien- Harry, sizin için iyi şeyler isteyen bir dost’ ve yarışma dışı olan Amerikalı yönetmen Claude Miller'in ‘Garde a Vue-Gözaltı’ filmi gösterildi.

Farkları fark edildi

FRANSIZ filmi ‘Vatel’in dünya galası, 53'üncü Cannes Film Festivali'nin açılışıydı. İngiliz Roland Joffe'un yönettiği filmin başrol oyuncuları Gerard Depardieu ve Uma Thurman o gece çok neşeliydi. İki ünlü sanatçı, esprileriyle izleyenleri de neşelendirdiler. Thurman, sırt dekoltesi dikkat çeken seksi tuvaletiyle gecenin en şık kadınları arasındaydı.

Şans öpücükleri

CANNES Film Festivali'nde, Altın Palmiye Ödülü için 23 film yarışıyor. ‘Ekmek ve Güller’’ filmiyle festivalde şansını deneyen İngiliz yönetmen Ken Loach'a, Meksikalı yıldızlar Pilar Padilla (sağda) ve Epidia Carrilo birer öpücükle, şans dilediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!