Yağmur çiftçiyi sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Yağmur çiftçiyi sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2001 00:00


Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası'nda uzun süredir yaşanan kuraklığın ardından dün başlayan ve devam eden kar yağışı çiftçinin az da olsa yüzünü güldürdü. Merkez Karatay Ziraat Odası Başkanı Lütfü Topbaş, beklenen yağışların bir türlü gelmemesi sonucu tohumların yeteri kadar çıkamadığını, ancak son yağışların bu çıkışı kolaylaştıracağını söyledi.

Ancak köklerin kuru toprak içinde kaldığını belirten Topbaş, ''Aralıklarla dünden bu yana devam eden yağışlar kuru toprağı nemlendirdi. Bu da tohumun çıkışını, çıkan hububatın da kuvvetlenmesini sağlar. Ancak don olursa bu da hububatı olumsuz etkiler'' dedi. Çiftçinin bu yağışlarla biraz olsun rahatladığını belirten Topbaş, ''Yağışlar yeterli değil. Ancak önümüzdeki günlerdede devam etmesi halinde kuraklığı tamamen atlatırız'' diye konuştu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, Konya yöresinde dünden bu yana metrekareye 1.4 kilogram yağış düştüğünü, bunun mevsim normallerinin çok altında olduğunu ifade ettiler. Kar yağışının bugün de aralıklarla devam etmesinin beklendiğini kaydeden yetkililer, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 15 santimetreye kadar ulaştığını, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerine düştüğünü bildirdiler.

Kuraklığın nedeni betonlaşma
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!