Yağmacıya ilk dava

Güncelleme Tarihi:

Yağmacıya ilk dava
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İlker Yaşar sıradan hırsızlık olayında verilecek cezanın iki yıl olduğunu, deprem sırasında yağma yapanların ise beş yıl hapisle cezalandırılacağını belirtti.

Deprem felaketi sırasında meydana gelen hırsızlık ve yağma olaylarıyla ilgili ilk dava İstanbul Cumhuriyet Savcısı İlker Yaşar tarafından açıldı. Savcı Yaşar, enkaz kaldırması çalışmaları devam eden bölgelerde işlenen suçların cezalarının normal zamandakilerden daha ağır olduğunu hatırlatarak, ‘‘Yasaya göre, yağma hırsızlıktan daha ağır bir suç. Hırsızlık 2 yıl, felaketi fırsat bilip yağma yapan kişi ise 5 yıl hapis istemiyle yargılanır’’ dedi. Depremzedenin malını zorla almanın yasada gasp olarak belirlendiğini ve cezasının 20 yıl hapis olduğunu belirten Yaşar, gasp sırasında ölüme sebebiyet vermenin ise idamla cezalandırılabileceğini açıkladı.

Gölcük’te yıkılan bir binadan 346 paket sigara çaldıkları öne sürülerek tutuklanan Orhan Taşdemir ve Yunus Karataş hakkında hazırlanan iddianamede, sanıkların beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları talep edildi.

İstanbul'da yakalandılar

İddianamede Orhan Taşdemir (26) ile Yunus Karataş’ın (18), Tekel Bandrollü yabancı markalı 346 paket sigarayı alarak İstanbul’a geldikleri ve paylaşım sırasında kavga ederken yakalandıkları belirtildi.

Sanıklardan Orhan Taşdemir, polise verdiği ifadesinde Manisa'dan çalışmak için kamyon kasasında İstanbul'a gelmek istediklerini anlattı. Deprem günü, saat 04.00 sıralarında Gölçük'te yol kapandığı için araçtan indiklerini, yıkılan evlerden eşyalarını çıkaranlara yardım etmeye çalıştıklarını ileri sürdü. Bir işyerinin önünden geçerken yerlere saçılmış sigaraları gördüklerini söyleyen Teşdemir, ‘‘ Kargaşada herkes birşeyler topluyordu. Biz de bunları aldık, kolilere doldurduk. Bir vatandaşa 'Bir zararı var mı' diye sordum. Mahsuru olmadığını söyledi. Satmaya niyetim yoktu. İşyerime götürecektim’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!