Yağlı balık prostat kanserini önlüyor

Güncelleme Tarihi:

Yağlı balık prostat kanserini önlüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2001 00:00


Araştırmacılar, alabalık, sardalye ve uskumru gibi yağlı balıkların, prostat kanseri riskini azalttığını bildirdiler.

İsveç'in başkenti Stockholm'deki Karolinska Enstitüsü araştırmacıları, 30 yıllık dönemde balık yemeyen erkeklerin, düzenli olarak balık yiyenlere oranla prostat kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu kaydettiler.

Lancet tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, araştırma, 1967 ile 1997 yılları arasında 6 bin 300 İsveçli erkek üzerinde yapıldı. Bu süre içinde 340'ı ölümcül olmak üzere 466 kişide prostat kanseri teşhis edildi. Omega-3 adı verilen yağ asiti fazla olan balıkların, kanser riskinin azaltılmasında daha etkili olduğu belirtildi.

Araştırmacılardan Profesör Alicja Wolk, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Mesaj açık. Balık yiyin" dedi.

Profesör, "Omega-3 yağ asitlerinin, kardiyo vasküler hastalıklara karşı korunma açısından çok iyi olduğunu" söyledi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!