Yağış sürecek

Güncelleme Tarihi:

Yağış sürecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2001 00:00


Haberin Devamı

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan yağışlı hava, bazı bölgelerde sel felaketlerine yol açarken, kuraklık tehlikesi bulunan İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yüzleri biraz olsun güldürdü. Konya, mayıs ayının 10 günlük döneminde metrekareye ortalama 39 kilogram yağış aldı. Normal yağış miktarı 25 kilogram.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son 24 saatte Ulukışla'da metrekareye 27, İnebolu'da 26, Nevşehir ve Hadim'de 23, Kayseri'de 19, Malatya'da 18, Karaman ve Ürgüp'te 17, Konya'da 16, Cihanbeyli'de 15, Kastamonu'da 14, Düzce, Malatya ve Tunceli'de 13, Ankara'da 11, Gümüşhane, Mardin ve Şanlıurfa'da 12, Denizli'de 10 kilogram yağış düştü. Doğu Akdeniz Bölgesi'nde sel felaketine neden olan yağışlar, son 24 saatte azaldı. Yapılan ölçümlere göre, metrekarede İskenderun 5, Adana ise 6 kilogram yağış aldı.

Meteoroloji uzmanları, yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında yurtta devam ettiğini ve hafta sonu yeni bir yağışlı havanın geleceğini bildirdi.

Ecevit: Yardım gönderdik

Başbakan Bülent Ecevit, sel felaketine uğrayan Hatay ve Osmaniye'ye 422 milyar lira yardım gönderildiğini açıkladı. Ecevit, ‘‘Yağışların önümüzdeki günlerde de sağnak şeklinde devam edeceği bilindiğinden, kriz merkezlerinde hazırlıklar devam etmektedir. Altyapı onarımları kısa sürede sağlanacaktır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!