Yağış iki can aldı

Güncelleme Tarihi:

Yağış iki can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2000 00:00

Nuran ŞEFKATLİOĞLU- Bilal AKSUNGUR/ KUŞADASI(Aydın), ÇANAKKALE, (DHA) - YURDUN birçok kesimini etkileyen sağanak yağış Çanakkale'nin Biga ve Aydın'ın Kuşadası ilçelerinde can aldı.
Haberin Devamı

Çanakkale ve ilçelerini geçen cumartesi gününden beri etkisi altına alan sağanak yağış yaşamı felç etti. Çanakkale'de 50 ev ve işyerini su bastı. Gelibolu'da ise 12 ev ve işyeri suyla doldu. Gelibolu Kaymakamlığı okulları bir gün tatil etti. Biga'da da şidditli yağmur sırasında Yenimahalle İyerek Mevkii'nde koyun otlatırken, bir ağacın altına sığınan Hasan Kaçar, yıldırım düşmesi sonucu öldü.

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesinin Mürefte Beldesinde, şiddetli yağış nedeniyle 50 evin bodrum katını su bastı. Baskında, 200 milyar liralık maddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

Pazar günü TV ve radyo vericilerinin bulunduğu Pilav Tepesi'ne düşen yıldırım enerji nakil hattını da etkileyince susuz ve elektriksiz kalan Kuşadası bugün de sağanak yağışa teslim oldu. Önceki gece saat 00.30 sıralarında başlayan ve aralıklarla üç saat süren sağanak yağış, yaşamı felç etti. Evsiz olduğu belirlenen Azerbaycan uyruklu 25- 30 yaşlarındaki bir erkek, sağnaktan kaçmak isterken girdiği Kuşadası - Söke Karayolu üzerindeki Aydınoğlu Mermer Ocağı'nda, elektrik çarpması sonucu can verdi. Aydın'da da gece başlayan ve uzun süre devam eden şiddetli yağış nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi'nde inşaat halindeki tek katlı ahşap ev çöktü.

Niğde'nin Ulukışla İlçesi'ndeki Bolkar Dağları'na mevsimin ilk karı düştü, yüksekliği 5 santimetreye ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!