Yağış aralıklı sürecek

Güncelleme Tarihi:

Yağış aralıklı sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜM yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Irmaklar ve göletler dondu, Doğu bölgesinde 10 bin köy yolu ulaşıma kapandı. Kar yağışı Marmara ve Ege Bölgelerini'de etkisi altına aldı ve Bursa karayolu dün ulaşıma kapandı. Yoğun kar Yalova'da da yaşamı felç etti ve yolucu vapuru seferleri iptal edildi. Öte yandan Ege'de Manisa - İzmir Karayolu da bir müddet ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, iki gündür süren kar yağışı nedeniyle kapanan yollar, açılmaya çalışılıyor.

Orta Karadeniz Bölgesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle 672 köy yolu ulaşıma kapandı.

Şiddetli lodos Samsun ve Ordu'da çok sayıda evin çatısını uçurdu, Ordu'daki seralarda büyük ölçüde hasar meydana geldi.

İzmir-Manisa karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle bir süre trafiğe kapatıldı. Öte yandan, İzmir'den İstanbul yönüne giden tüm araçlara zincir takma zorunluluğu getirildi.

Şiddetli fırtına ve kar yağışı Yalova ve Kocaeli’de yaşamı felç etti. Kar yağışı nedeniyle Yalova-Bursa karayolu ulaşıma kapanırken, İstanbul'a yapılması gereken vapur seferleri iptal edildi.

Yoğun kar yağışı yüzünden, Ankara ve ilçelerinde bütün köy yolları kapandı. Kar yağışı, Ankara'nın yüksek yerlerinde ve ara sokaklarda ulaşımı engelliyor. Ankara'da dün akşamdan bu yana 142 trafik kazası meydana geldi, 5 kişi hafif yaralandı.

Kayseri'de, Zamantı Irmağı'nın bir kısmı, Develi İlçesi'ndeki DSİ'yi ait Şıhlı Göleti'nin tamamı buz tuttu.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarların dün ve bugün orta şiddette süreceğini ve aralıklı kar yağışı beklendiğini kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!