Yabancı devler Isısan çatısı altında

Güncelleme Tarihi:

Yabancı devler Isısan çatısı altında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Isısan Isıtma ve Klima Sanayi ısıtma-soğutma ve havalandırma sektörüne 1975'te girdi. Birçok büyük taahhüt projesine imza atan şirket ilerleyen yıllarda tesisat malzemeleri satışına da başladı. Ardından satış ve taahhüt firmaları ikiye ayrıldı. Isısan şu anda Türkiye temsilcisi olduğu ürünlerin satışını yapıyor.

Şirketin 118 çalışanı ve Türkiye çapında 232 bayisi var. Sektörde eğitime en fazla önem veren firmalardan biri. Her yıl ocak ayından başlayarak mayısa kadar tüm bayileri, bayilerin mühendislerine ve servislere ürünlerle ilgili eğitimler veriliyor. Haftalık olarak şirket çalışanlarına yönelik, ürünlerle ilgili teknik toplantılar ve haftada üç gün cihaz kullanıcılarına yönelik, cihazların kullanımları ile ilgili eğitimler veriliyor.

Çalışılan konularla ilgili birçok kitap da yayınlanmış. Kitaplar, sektörde, mühendisler odasında ve üniversitelerde büyük beğeni toplamış. Bu kitaplardan bazıları Kalorifer Tesisatı, Havalandırma ve Klima Tesisatı, Doğalgaz ve LPG Tesisatı, Buhar tesisatı, Bacalar ve Beton Kaideler, Sıhhı Tesisat. Yeni kitap olarak 'Mimar El kitabı' ve Buhar tesisatı kitabının yeni baskısı üzerinde çalışılıyor.

Isısan yetkilileri ekonomik krizden çok fazla etkilenmediklerini söylüyorlar. Özellikle kombi yenileme pazarından büyük pay almalarının bunun işareti olduğunu belirtiyorlar.

Şirketler ve ürünler

Şirketin Türkiye temsilcisi olduğu ve genel dağıtımını yaptığı ürünler şöyle:

Buderus (Almanya): Dökme dilimli doğalgaz ve sıvı yakıltı kalorifer kazanları, çelik doğalgaz ve sıvı yakıtlı kalorifer kazanları, yüzde 109 verimli duvar tipi kazanlar, villa kaloriferleri, boyler sistemleri, kombiler, termostatik radyatör vanaları, duktil döküm temiz ve pis su boruları, güneş enerjisi sistemleri.

Goodman (ABD): Kanal tipi, duvar tipi, pencere tipi klimalar, döşeme tipi doğalgaz ve LPG'li hava ısıtıcılar, çatı tipi paket klimalar ve doğalgaz ve LPG'li hava ısıtıcılar, fleksible hava kanalları.

Amana (ABD): Buzdolapları, mikrodalga fırınlar, klima cihazları.

Reflex (Almanya): Kapalı genleşme tankları, kompresör kumandalı genleşme tankları, pompa kumandalı genleşme kapları.

Man (Almanya): Doğalgaz, LPG ve motorin brülörleri.

Elicent (İtalya): Salon, banyo ve mutfak aspiratörleri.

Dynair (İtalya): Kanal, çatı ve duvar tipi endüstriyel fanlar.

Aegro-Flo (ABD): Kanal tipi aksiyal fanlar.

ITM (İtalya): Sıcak hava cihazları.

Happel (Almanya): Fan coil cihazları, klima sistemleri.

Maxitrol (Almanya): Yangın emniyet vanaları, filtre ve regülatörler.

Spiro Safe: Yuvarlak hava kanalları.

Tesisat Elektroteknik Kataloğu'99 çıktı

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından yayımlanan Tesisat ve Elektroteknik Kataloğu'99 çıktı. Firma ve malzeme adına göre yapılan sıralama ile asansörler, aydınlatma sistemi, banyo-mutfak donanım ve tesisatı, ısı-ses tutucu, döşeme kaplaması, su tesisatı, iklimlendirme-havalandırma, güvenlik ve iletişim sistemi, sağlık tesisi donanımı, arıtma tesisi, temizsu ve yangın söndürme araç gereci gibi alanlarda sektörün önemli markaları tanıtılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!