‘World Warcraft' kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

‘World Warcraft kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 12:33

Türkiye'de satılmaya başlanan ‘World Warcraft' oyununa sahip olabilmek isteyen oyuncular uzun kuyruklar oluşturdu. Tüm dünyada en fazla satılan oyun ünvanını elinde bulunduran ‘World Warcraft’ oyununun yeni sürümü Türkiye'den satışa sunularak piyasa çıktı.

Piyasaya sunulan oyunu almak isteyen kullanıcılar Etiler D&R Mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Akşam üstü sırada beklemeye başlayan kullanıcılar saatlerce sırada bekledi. Sınırlı sayıda gönderilen oyunu alan kişiler, diğer kullanıcılar tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Blizzard firmasının ürettiği ‘World WarCraft' oyunu ilk olarak Türkiye'de satışa sunuldu. Oyunun kullanıcıları ilk kez Türkiye'den satılmaya başlanan oyuna sahip olabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sınırlı sayıda gönderilen oyunu alan kişiler, diğer kullanıcılar tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Tüm dünyada en fazla satılan oyun unvanını elinde bulunduran ‘World WarCraft' oyununun yeni sürümü piyas
/images/100/0x0/55ea0cf5f018fbb8f8676c7b
aya çıktı. Dünyada 8 milyon kullanıcısı olan oyunun gelişmiş versiyonu bu geceden itibaren satılmaya başlandı. ABD'de 2, Çin'de 3.5 ve Avrupa’da 1.5 milyon kullanıcısı olan oyun D&R mağazalarında satışa sunuldu. Saat farkı nedeniyle ilk kez Türkiye'den başlayarak piyasaya sunulan oyunu almak isteyen kullanıcılar Etiler D&R Mağazası önünde uzun kuyruk oluşturdu. Mağaza, kapanış saati ardından sadece bu oyunun satışını gerçekleştirmek için yeniden açıldı. Oyuna sahip olmak isteyen kullanıcılar saat 20.00'den itibaren mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Geceyarısında mağazanın açılması ardından oyunun satışına başlandı. Oyunu satın alan kullanıcılar, sırada bekleyenlerin alkışları arasında ayrıldı. 75 YTL'den satışa sunulan oyun, Etiler ve Erenköy D&R mağazalarında satılıyor.

OYUNU KURMA VE OYNAMA

Oyunu bilgisayara kurduktan sonra yapılan yönlendirmelerle World of Warcraft'ın sitesine girerek üye olunuyor. Daha sonra verilen kullanıcı adı ve parolayla bilgisayardan tekrar oyuna giriliyor. Ülkeler bağlı bulundukları kıtaların siteleri üzerinden oyunu oynayabiliyor. Türk kullanıcıları oyunun Avrupa sitesine girerek oynuyor. Siteye miyonlarca kullanıcı girse de herkes aynı site üzerinden kendi seçtikleri karakterlerle ve istedikleri yerlerde oyununu oynayabiliyor. Dünya üzerinde sayısız oyuncunun bir araya geldiği, kendilerine özgü ırk, sınıf ve yetenekleri ile beraberce görevler yaptıkları, kendilerine belirli meslekler seçerken sanal dünyada bilgisayar üzerinde yaratılmış alternatif bir dünyada yaşadıkları bir oyun olarak biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!