Web’de İstanbul

Güncelleme Tarihi:

Web’de İstanbul
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul her şeye rağmen dünyanın en güzel kentlerinden birisi. Kentte yapılacak birkaç günlük turistik gezi, insanı tarih içinde küçük bir yolculuğa çıkarıyor. İnternet'in böyle bir kente duyarsız kalması beklenemez. Yerli yabancı birçok web sitesi İstanbul'u anlatıyor. Sizin için aralarından ziyarete değer olanları seçtik.

Tarihi eser cenneti

Bu site, fotoğraf zenginliği ve kalitesiyle göze çarpıyor. Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye, Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı gibi belli başlı tarihi binalar, müzeler, Bizans ve Osmanlı sanatı tam bir başvuru kaynağı. Tam 728 resim var. Site sadece İstanbul'a değil, Türkiye'nin değişik il ve ilçelerine geniş yer vermiş.

http://www.exploreturkey.com/ istanbul.htm

Turiste ipucu

Kayhan Ekinci tarafından hazırlanan bir tanıtım sayfası. Web'de bulabileceğiniz en büyük İstanbul fotoğrafı bu adreste. Ekinci gönüllü bir turizm elçisi. Ana sayfada güzel İstanbul resimleriyle kenti tanıttıktan sonra: ‘‘Beğendiyseniz, İstanbul gezisi için önerilerime bir bakın’’ diyor. Ve İstanbul'un gece hayatı, lokantaları ve gezilecek yerleri hakkında bilgiler veriyor. Amatör ama sıcak bir site.

http://members.aol.com/ekinci/ istanbul.html

A'dan Z'ye İstanbul

Güzel hazırlanmış bir kent rehberi. Kültür sanat faaliyetlerinden tarihi bilgilere, spor haberlerinden burçlara, konaklamadan alış-verişe gayet geniş bir içeriği var. Üstelik aynı içeriği Türkçe olarak www.nevarneyok.com adresinde de yayınlıyor.

http://www.istanbulcityguide.com/

Bizans eserleri

İstanbul'un tarihi yarımadasında Bizans uygarlığı tarafından yapılmış eserleri konu alan bir site.

Byzantium 1200 adı verilen projede, Bizans yapılarının bilgisayar ortamında yeniden inşa edilmesi ve birtakım tarihi ve arkeolojik bilgiler eşliğinde web'de sergilenmesi amaçlanıyor. Halen devam eden çalışmada 53 eser sergileniyor.

http://byzantium1200.org

İstanbul'u keşfedin

İstanbul'u tarihi ve kültürüyle oldukça iyi tanıtan bir site. Çeşitli fotoğrafçıların eserlerinden oluşan fotoğraf galerisi, şehir rehberi ve kentten detaylar bölümleri çok yararlı. Ancak alışveriş bölümüne özellikle dikkat.

http://www.exploreistanbul.com

Şikago'da İstanbul camileri

Şikago Üniversitesi Orta Doğu Kütüphanesi'nin 'İstanbul Camiileri' adlı fotoğraf koleksiyonu. Çeşitli tarihlerde çekilmiş fotoğraflardan oluşan koleksiyon, oldukça büyük boyutlarda sergileniyor. Koleksiyonda sergilenen 17 fotoğraf var.

http://www.lib.uchicago.edu/e/su/ mideast/photo/IstMosques.html

Yararlı bilgiler

İstanbul hakkında sınıflandırılmış bilgiler veriyor. Ülkemizde yaşayan ya da ülkemizi ziyaret edecek yabancılara yönelik olduğu belli. Çünkü kiralık ev, oda arkadaşı, merkezi kiliselere ulaşım gibi ortalama bir yabancı turistin ihtiyaç duyduğu bilgiler var.

http://www.istanbulclassified.com/

Cepten İstanbul rehberine

Diğer bir İstanbul kent rehberi, ancak bu Türkçe. Geniş ve ayrıntılı içeriği ile göze çarpıyor. Çok kullanışlı. Tiyatro, sinema, alış-veriş, gezi, ulaşım gibi alt başlıkları için emek sarfedilmiş. Site yeni başlattığı bir uygulamayla, cep telefonundan erişim yolunu da açtı.

http://www.istanbul.com.tr/

İstanbul'un otelleri

Kentin belli başlı otellerini tanıtıyor. Otellerin kendi tanıtım siteleri varsa link veriyor, yoksa o otellerin bilgilerini kendince veriyor. Üstelik İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak. Sitede henüz yer almayan otellerin, kayıt yapmaları da mümkün.

http://www.istanbulhotels.com/

Siyah - beyaz fotoğraflarla İstanbul

Mustafa Şenocak'ın eski İstanbul'un siyah-beyaz fotoğraflarından oluşan koleksiyonunu sergilediği site. Koleksiyon dört bölümden oluşuyor: Beyoğlu, Boğaziçi, Çeşitleme ve Özel. Beyoğlu'na 1900'lerin ilk yıllarında girip Galatasaray'a doğru bir gezinti yapmak için.

http://members.spree.com/sip/ msenocak/index.htm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!