Volcano

Güncelleme Tarihi:

Volcano
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Los Angeles, Pompei’nin son günlerini yaşıyor

Sinemada, 1970'li yıllarda başlayan felaket filmleri dalgası Poseidon Macerası ve Westworld gibi önemli yapımları izleyiciyle buluşturmuştu. Ancak tüm bu filmlerde belirli bir hayalgücü kullanılmış ve insan hatalarının neden olduğu felaketler sinemaya yansıtılmıştı.

Volcano'nun bu filmlerden belirli bir farkı var. O da, doğanın karşı konulmaz gücünü, hayal gücünden uzak bir anlatımla seyirciye göstermesi.

Filmin senaryosunu yazan Jerome Armstrong, hikayeyi Scientific American adlı kitabı okuduktan sonra tektonik katlar arasında sıkışan mağmanın bir yanardağ kadar tehlikeli olabileceğini öğrenmesiyle yazdığını söyledi. Her an herkesin başına gelebilecek bir macera yazmaya çalışan Armstrong, yapımcı Neal H.Motnz ve senarist Billy Ray'in de yardımlarını alarak senaryoyu bitirdi.

Film aslında yüzyıllar önce Pompei'nin başına gelenlerin, 20.Yüzyılın sonunda Los Angeles'ta tekrarlanmasını anlatıyor. ‘‘Melekler Şehri’’ sokaklarından 2000 derecelik lavlar akıyor ve havadan birkaç tonluk lav bombaları düşüyor. Ama o mükemmel teknolojinin bütün bunlar karşısında yapabileceği fazla birşey yok.

Felaket filmleri geleneği içerisinde etkileyici bir macera olan Volcano, (Volkan) insana, bir megapolde bile yaşasa doğadan kaçamayacağını hatırlatıyor. Bu tür filmlerin ihtiyaç duyduğu, soğukkanlı, güvenilir ve güçlü kahraman bu sefer Tommy Lee Jones. Jones'un yanındaki, en az onun kadar cesur sismolojisti ise Anne Heche canlandırıyor.

Pek çok özel efektin kullanıldığı filmde lavların yakıp yerle bir etmesi için, yapımı 11 hafta süren bir maket sokak inşa edildi. Yaklaşık 400 kişinin çalıştığı yapım aşamasında 36 palmiye ağacı dikildi ve filmin sonlarına doğru bu ağaçlar lav seli altında kaldı.

Kötü adamın lavlar olduğu filmin yönetmeni, The Bodyguard'ı çeken Mick Jakson.

İki cambaz bir denizkızı

Yılanın akına da karasına da

Kayıtlara geçmiş ve görüntülenmiş en büyük Anaconda yaklaşık 11 metredir. Ancak rivayete göre bu prehistorik hayvanların boyları 27 metreye kadar çıkar. Bu yılan size vurur, sıkıca sarar ve şanslıysanız damarlarınız patlamadan önce kemiklerinizin kırılma sesini duyarsınız. Anaconda filmi böyle bir yılanın başrolü oynadığı bir macera. Amazon ormanlarındaki Shirishama yerlilerinin izinden giden bir belgesel ekibi, birdenbire dünyanın en tehlikeli yılanıyla karşı karşıya kalır. Tam bir öldürme makinesi olan bu yılan neredeyse 12 metrelik bir canavardır ve insanları yutmaktan çok hoşlanmaktadır. Yönetmenliğini Luis Llosa'nın (The Specialist-Uzman) yaptığı filmin başrol oyuncuları Jon Voight, Jennifer Lopez, rapçi Ice Cube ve Eric Stoltz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!