Vergi şefinin şaşırtan malvarlığı

Güncelleme Tarihi:

Vergi şefinin şaşırtan malvarlığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2009 12:16

Kısa bir süre önce emekli olan Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi'nin Alanya ve çevresinde 7,5 milyon TL'lik arazisi ve bankalarda yarım milyon TL'lik parası olduğu ortaya çıktı. Mahkeme, oğluyla tartışan tezgahtarı alıkoyarak dövdürdüğü iddiasıyla açılan davada yargılanan eski gelir vergisi şefinin mal varlığının tespitini istedi. Vergi şefi de dava başlayınca yakalanacağını anlayıp hesapları boşaltarak kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

Oğlu Onurhan A. ile 2006 yılının Haziran ayında tartışan ayakkabıcı dükkanında tezgahtarlık yapan ve o tarihte 16 yaşında olan Y. E. E.'yi alıkoyarak dövdüren Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi Yıldız O.A. ve öğretmen eşi ile dayak olayını gerçekleştiren 36 yaşındaki Osman K., 42 yaşındaki Yaşar S., 35 yaşındaki Kenan K. ve 42 yaşındaki Hasan B. hakkında Alanya 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, gencin dövülmesi olayına karıştıklarına kanat getirdiği 6 kişiye 2'şer yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, Alanya Vergi Dairesi’nde Gelir Şefi olan Yıldız O.A.'nın yaklaşık 8 milyon TL değerindeki gayrimenkul ve banka hesaplarına da el konulmasını kararlaştırdı.

MALVARLIĞINDAKİ ARTIŞ ŞAŞIRTTI
Gelir Şefi Yıldız O.A'nın malvarlığında bir anda artış yaşandığını tespit eden mahkeme, 1977 yılında Tatvan’da 400 metrekare bir arazisi olduğunu belirtmesine rağmen, memur olarak çalıştığı 33 yılda sahil kesimlerinde yaklaşık 7.5 milyon TL civarında gayrimenkul satın aldığına dikkat çekti. Yine Yıldız O.A.'ya ait ancak mal bildiriminde belirtilmemiş, çeşitli bankalarda 180 bin TL mevduat hesabı, 440 bin 887 TL ve 66 bin 850 Euro vadeli hesabının olduğu ve dava açılmasının ardından bu hesapların boşaltıldığının belirlendiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Mahkeme süresince tutuksuz yargılanan Alanya Vergi Dairesi Gelir Şefi Yıldız O.A.'nın kısa süre önce emekliye ayrılarak izini kaybettirdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!