Venezüella lideri Chavez’in sağlık durumu belirsizliğini koruyor

Güncelleme Tarihi:

Venezüella lideri Chavez’in sağlık durumu belirsizliğini koruyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2011 10:07

Venezüella hükümetinden dün yapılan açıklamayla, birkaç hafta önce Küba’da ameliyat olan Devlet Başkanı Hugo Chavez’in “durumunun kritik olduğuna” yönelik iddialar reddedildi. Chavez, 10 Haziran’da Küba’da pelvis apsesi ameliyatı olduğundan bu yana kamuoyunun karşısına çıkmadı.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Andres Izarra, AFP’ye, “Chavez’in sağlığına kavuştuğunu” belirtti. ABD’nin Miami kentinde çıkan El Nuevo Herald gazetesi, adı açıklanmayan ABD’li bir istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberinde, “56 yaşındaki Chavez’in durumunun kritik olduğunu ancak ölümle burun buruna olmadığını” belirtmişti.

 

Gazete ayrıca, söz konusu kaynakların “Chavez’in prostat kanseri tedavisi görüyor olabileceği” iddiaları hakkında açıklama yapmadıklarını duyurmuştu.

 

ESTETİK OLDU İDDİASI

Venezüella hükümeti Chavez’in sağlık durumu hakkında ayrıntılı açıklamada bulunmazken, Caracas’taki muhalefet “devlet başkanının ülkeyi yurt dışından yönetemeyeceği” eleştirisinde bulundu.

Haberin Devamı

 

Öte yandan, meclis başkanı Fernando Soto Rojas, “Chavez’in kanser olduğuna dair söylentilerin asılsız olduğunu” söyledi. Rojas, “Göreceksiniz, Chavez birkaç gün içinde turp gibi ülkesine dönecek” dedi.

 

Üst düzey bir diplomat olan Temir Porras ise Twitter üzerinden “Chavez’in düşmanları hayal kurmayı, arkadaşları da bu kadar gergin olmayı kesmeli” yorumunda bulundu. Bu gelişmeler yaşanırken, Chavez Twitter’a yazdığı mesajda, “kızı ve üç torununun Küba’da kendisini ziyarete geldiğini” belirtti.

 

Ancak söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Chavez’in konuşma yapma takıntısına değinen bazı kesimler, Venezüella liderinin 2012’deki seçimlerde sempatisini artırmak için estetik ameliyat olduğunu öne sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!