Venedik'te filmimiz yok jüri üyemiz var

Güncelleme Tarihi:

Venedikte filmimiz yok jüri üyemiz var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2002 01:54

Venedik Film Festivali Julie Taylor’un ‘Frida’ adlı filmiyle bugün başlıyor. Biletlerin karaborsaya düştüğü festivalin jüri başkanlığını Çinli oyuncu Gong Li yaparken, yönetmen Yeşim Ustaoğlu da festival jürisinde yer alıyor.

59. Venedik Film Festivali bugün başlıyor. 8 Eylül'e kadar sürecek festivalde toplam 143 yapıt gösterime girerken, 21 film ‘‘Altın Aslan’’ heykelciği için yarışacak. Çinli sinema oyuncusu Gong Li'nin jüri başkanlığı yapacağı dev şölende Türk filmi yer almazken, yönetmen-yazar Yeşim Ustaoğlu jüri üyesi olarak katılacak.

Festival bugün Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun yaşamını anlatan Julie Taymor'un ‘‘Frida’’ adlı eseri ile başlayacak. Yıllardan beri Venedik'e uğramayan Sophia Loren ise oğlu Edoardo Ponti'nin yönettiği ‘‘Between Strangers’’ yarışma dışı film ile hazır bulunacak ve ‘‘Bianchi Ödülü’’nü alacak.

77 uzun metrajlı, 46 orta ve kısa metrajlı ve 20 belgesel filmin gösterileceği Festival sırasında, Venedik yıldızların akınına da uğrayacak. Julia Roberts, Julianne Moore, Catherine Deneueve, Ashley Judd, Mira Sorvino, Salma Hayek, Clint Eastwood, Tom Hanks, Anthony Hopkins, Paul Newman, Harrison Ford rol aldıkları filmlerin tanıtımı için festivale gelecekler.

Biletlerin şimdiden karaborsaya düştüğü festivalde yeni başkan Moritz de Hadeln galalarda kırmızı halı üzerinde ünlülerin geçit törenini kaldırdı. Ünlüler, festival salonuna artık otomobillerle gelecekler ve hayranlarına imza dağıtamayacaklar.

Bu yıl meslek için özel ‘‘Altın Aslan’’ heykelciği ödülü İtalyan yönetmen Dino Risi'ye verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!