Vekillere konuşma güvenliği

Güncelleme Tarihi:

Vekillere konuşma güvenliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 22:24

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri için yeni telefonlar alındığını belirterek “Güvenlik tedbirleri alınmıştır ve gerekli testler yapılmaktadır. Kapalı devre çalışan bu sistem sayesinde telefon görüşmelerinin gizlilik güvenliği üst seviyede olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a referandum sonrasında TBMM’de makam odalarındaki telefonların neden değiştirildiğini sordu. Eski telefonların yerine ‘Cisco’ marka telefonların getirildiğini hatırlatan Tekin önergesinde “ABD Columbia Üniversitesi’nden Profesör Salvatore Stolfo, Cisco’nun VolP telefonlarında ciddi güvenlik açıkları tespit ettiklerini duyurmuştu. Bu telefon markasının FETÖ’cüler tarafından kullanıldığı da tespit edilmişti. Bu telefonların tercih edilme nedeni nedir? İhale bedeli ne kadardır? Eski telefonlar iş görürken, neden yeni telefonlara ihtiyaç duyulmuştur?” diye sordu.

ÖDENEN BEDEL DÜŞECEK’

Önergeyi yanıtlayan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, özetle şu bilgileri verdi: “Eski telefonların çalışması için ödenmesi gereken lisans ücretinin yüksek olması ve lisans alınsa dahi eski telefonlarda diğer özelliklerin (aktarma, konferans, bekletme vb.) çalışmayacak olması sebebiyle telefonların değiştirilmesi yoluna gidilmiş, daha fonksiyonlu, sağlam ve daha güvenli yeni telefonların alınmasıyla ödenmesi gereken lisans ücret maliyetinin önüne geçilmiştir. Bu ihaleyle, önceki yıllarda ses hizmetine ödenen bedelde artış olmamıştır. Aynı hizmetin alınmasına ilaveten IP telefon altyapısı kurulmuş ve telefon cihazları bedelsiz olarak değiştirilmiştir. Santral da külliye içerisine alındığından, bundan sonraki ihalelerde santral ve sistem kurulduğu için sabit telefon hizmeti için ödenen bedel daha da düşecektir. Kapalı devre çalışan bu sistem sayesinde telefon görüşmelerinin gizlilik güvenliği üst seviyede olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!