Ve söz okurda

Güncelleme Tarihi:

Ve söz okurda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi'nin her yıl düzenlediği ‘‘Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması’’nda geriye sayım başladı. Televizyon ve müzik dünyasında 1998 yılının zirvedesindeki isimler her zaman olduğu gibi Hürriyet okurlarının oylarıyla belirlenecek.

Müzik ve televizyon dünyasını bu yıl 26'ncısı yapılacak olan Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması heyecanı şimdiden sardı. Hürriyet Gazetesi'nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği yarışmada sizlerin oylarıyla belirlenen isimler sanat dünyasında zirveye oturacak. Bir yıl boyunca diziler, müzik, eğlence, tartışma, haber programları ve talk-showlar tatlı bir rekabet havasında hazırlandılar ve ödüllerini de Altın Kelebek TV Yıldızı olarak almak istiyorlar.

Coşku ve gurur iç içe

Cumhuriyetimizin 75'inci, Hürriyet Gazetesi'nin 50'nci yılının gururunu ve coşkusunu yaşadığımız bu yıl, törenimiz de çok görkemli olacak. Töreni yarışmaya oylarıyla katılan 10 Hürriyet okuru da izleme şansına sahip olacak.

Hatırlanacağı gibi geçen yıl düzenlenen yarışmada sanat dünyamızın yitirdiği beş ünlü ismi; Orhan Çağman, Asuman Arsan, Aydın Tolon, Alev Sezer ve Sadettin Erbil'i anmıştık. Ayrıca yıllarını sanata adayan ve hâlâ ekranda izlediğimiz Münir Özkul, Gazanfer Özcan, İsmet Ay, Suna Pekuysal, Nejat Uygur da Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması'nda onur ödülüyle gönüllerimizdeki yerlerini almışlardı.

Rekora imza atanlar

Haber programları dalında, Türk televizyonculuğunu uluslararası alanda başarıyla temsil eden ‘‘Arena’’ geçen yıl bir rekora daha imza atmış ve altıncı kez ödülü almıştı. Kadın sunucu dalında, Berna Laçin geçen yıl da birinciliği kimseye kaptırmamıştı. ‘‘Tele Tempo’’ programıyla dikkatleri çeken Ömer Önder de erkek sunucu olarak ödülü kazanmıştı.

Gülgün Feyman, Ali Kırca haber spikeri dalında, konularıyla, konuklarıyla hâlâ akıllarda olan ‘‘Teke Tek’’ tartışma programı dalında, ‘‘A Takımı’’ reality show dalında, ‘‘Bam Teli’’ belgesel dalında okurlarımız tarafından ödüllendirilmişlerdi. Yılın yerli dizisi ise sanat dünyamıza yeni yıldızlar armağan eden ‘‘Kara Melek’’, kişilikleriyle, oyunlarıyla gönüllerimize taht kuran Perran Kutman, Mehmet Aslantuğ yılın oyuncuları, seçilmişti. Komedi dalında ise bir kez daha rekora imza atan ‘Olacak O Kadar’, yaratıcıları Levent Kırca ve Oya Başar ödüllendirilmişti.

Müziğin zirvesindekiler

‘‘Bir Demet Tiyatro’’da yaptığı tiplemelerle komedi dalında kadın oyuncu olarak geçen yıla damgasını vuran Demet Akbağ da okuyucularımız tarafından yılın komedi sanatçılarından biri seçilmişti. Yarışma dalında ise Bülent Özveren'in sunduğu ‘Joker’, Altın Kelebek'i TRT kurumuna taşımıştı. Talk show'da ise gençlerin yeni gözdesi Beyaz, sporda ‘‘Maraton’’, gençlik-müzik programı dalında ‘‘Elifnağme’’, çocuk programı ‘‘Barış Manço 7'den 77'ye’’, magazin programı ‘‘Magazin Forever’’, kültür-sanat programı ‘‘Alkışlar’’, eğlence programı ‘‘Huysuz ve Tatlı’’ programları halkın gözdesi olmuştu. Müzik dalındaki ödülleri ise Muazzez Ersoy, Yılmaz Morgül, Şükriye Tutkun, Kubat, Nilüfer, Tarkan, Sibel Can, Emrah ve Ayna grubu paylaşmıştı. Mete Özgencil'in Candan Erçetin'in ‘‘Yalan’’ adlı şarkısına çektiği klibi de yılın klibi seçilmişti.

Ayrıca ‘‘TV Yıldızları Yarışması’’na kupon gönderen okuyucularımız arasında yapılacak çekilişte bu yıl töreni izlemenin dışında, 10 kişi Panasonic video kamera, 5 kişi Vestel 55 ekran, 5 kişi Vestel 37 ekran televizyon, 10 kişi Carel telsiz telefon, 10 kişi Polaroid fotoğraf makinesi kazanacak.

BANA GÖRE EN İYİLER

KADIN SUNUCU:

ERKEK SUNUCU:

KADIN SPİKER:

ERKEK SPİKER:

HABER PROGRAMI:

TARTIŞMA PROGRAMI:

BELGESEL:

YERLİ DİZİ:

KADIN OYUNCU:

ERKEK OYUNCU:

KOMEDİ SHOW:

KADIN KOMEDİ OYUNCUSU:

ERKEK KOMEDİ OYUNCUSU:

YARIŞMA PROGRAMI:

TALK SHOW:

GENÇLİK MÜZİK PROGRAMI:

SPOR PROGRAMI:

MAGAZİN PROGRAMI:

ÇOCUK PROGRAMI:

KÜLTÜR SANAT PROGRAMI:

EĞLENCE PROGRAMI:

TV YÖNETMENİ:

TV SENARYO YAZARI:

TSM KADIN SOLİSTİ:

TSM ERKEK SOLİSTİ:

THM KADIN SOLİSTİ:

THM ERKEK SOLİSTİ:

POP MÜZİK KADIN SOLİSTİ:

POP MÜZİK ERKEK SOLİSTİ:

FANTAZİ KADIN SOLİSTİ:

FANTAZİ ERKEK SOLİSTİ:

GRUP:

KLİP:

ADIM, SOYADIM:

ADRESİM:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!