‘Vay beee’ler patlıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Vay beee’ler patlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP, Genel Başkan Deniz Baykal'ın deyimiyle ‘Vay beee’ dedirtecek yolsuzluk, çete ve mafya ilişkileri dosyalarını yarın açıklıyor. CHP'nin açıklayacağı dosyanın DSP ayağında, Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı ile ilgili iddialar yer alacak. İlk iddia, DSP'li Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın, Alaattin Çakıcı ile bağlantılı işadamı Korkmaz Yiğit'le olan arsa ilişkisi. CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin geçtiğimiz haftalarda kamuoyuna yaptığı bir açıklamada, Talay'ın, ‘Korkmaz Yiğit’in İstanbul'daki arsasını koruma alanı kapsamından çıkarmadığı için, İstanbul 2 Numaralı Koruma Kurulu Başkanı Behruz Çinici'yi görevden aldığını' öne sürmüştü.

CHP'nin, DSP'li Milli Eğitim Bakanlığı hakkında da ciddi bir iddia ortaya atıyor. Buna göre, okul inşaatlarını yapan firmalardan baskıyla DSP'ye bağış alınıyor. Dosyada, DSP lideri Bülent Ecevit'in sağ kolu olan Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan ile ilgili iddialar da var. CHP Özkan'ı, kardeşi Necdet Özkan'a İstanbul'da usulsüz arsa rantı sağlamakla suçluyor. Necdet Özkan'ın arsalarının bulunduğu mücavir alanın, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu tarafından mahkemenin aksi kararına rağmen ANAP'lı Bahçeköy belediyesine bağlandığı belirtiliyor. Bahçeköy Belediyesi'nin ise Necdet Özkan'ın mücavir alan sınırları içinde olan arsalarına bir gün içinde imar izni vererek rant sağladığı öne sürülüyor.

Ayrıca Hüsamettin Özkan'ın, kendisine bağlı Halkbank'tan, işadamı Korkmaz Yiğit'e medya alımları sırasında yüklü miktarda teminat mektubu verdiği de öne sürülüyor. Bir diğer iddia da, Özkan'ın, Emniyet Müdürlüğü döneminde Mehmet Ağar ile çetevari ilişkiler içinde olduğu.

Bu arada Özkan'ın geçen Perşembe günü CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin'i telefonla arayarak, kendisi hakkında gazetelere sızan CHP kaynaklı iddialar konusunda sitem ettiği ve ‘‘Benim hakkımda dosyanız var mı?’’ diye sorduğu öğrenildi. CHP'nin dosyasındaki en ilgi çekici bilgi ise işadamı Erol Evcil'in, trilyoner tefeci Nesim Malki'yi öldürttükten sonra Paris'te Başbakan Mesut Yılmaz ile buluşması.

Bunun yanısıra CHP'ye, ANAP-mafya ilişkileri konusunda ‘güvenilir bir kaynaktan’ çok ayrıntılı bilgi ve belgeler geldiği belirtiliyor.

Dosyada, Devlet Bakanlığı'ndan ve DTP'den istifa eden Refaiddin Şahin döneminde Emlakbank'tan verilen kredilerle ilgili iddialar da bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!