‘Vav’, 500 bin lira

Güncelleme Tarihi:

‘Vav’, 500 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 00:00

Antik A.Ş. müzayede evinin 20 Mart Pazar günü Sswissotel’de gerçekleştireceği modern ve çağdaş Türk sanat eserleri müzayedesinde Erol Akyavaş’ın ‘Vav’ konulu tablosu 500 bin TL açılış rakamı ile satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

ANTİK A.Ş. 20 Mart Pazar günü Sswissotel the Bosphorus’da gerçekleştireceği 266. müzayedesinde Türk sanatçılarına ait çağdaş sanat eserlerini satışa çıkarıyor. Erol Akyavaş’ın Hallac-ı Mansur serisinden 210 x 150 cm ebatlarındaki ‘Vav’ adlı toblosu ilk kez satışa sunulacak. Tasavvuf inancında çok önemli bir yere sahip, mütevazılığı ve kâinatı simgeleyen ‘vav’ harfinin yer aldığı yağlıboya çalışmasının dışında sanatçının değişik dönemlerine ait ‘Kale’ serisinden çalışmaları da müzayedede yer alacak.
Çağdaş Türk resminde bir ekol olan Burhan Uygur’un aile koleksiyonundan bir yapıtı da ilk kez satışa çıkacak. İstanbul Modern müzesinde yer alan başyapıtı ‘Kapı’dan sonra satışa sunulan tuval üzerine çalışması 200 bin TL ile müzayedeye çıkacak.
Burhan Doğançay’ın 275 bin TL açılış fiyatına sahip ‘Cone on a Wall’ isimli 1972 tarihli tuval üzeri yağlıboya çalışmasının dışında ‘Formula’, ‘Kapılar’ ve ‘Kurdeleler’ serisinden eserleri de müzayedede satışa sunulacak.
Fahrelnisa Zeid , Ömer Uluç, Selim Turan, Mübin Orhon, Mehmet Güleryüz, Ferruh Başağa, Hakkı Anlı, Adnan Çoker, Abddurrahman Öztoprak, Güngör Taner, Avni Arbaş da müzayedede eserleri satışa çıkacak sanatçılar arasında. Olgaç Artam’ın yöneteceği 266. müzayededeki eserler bugünden itibaren 20 Mart tarihine kadar Antik A.Ş.’de görülebilir.
Süleyman Seba Cad.
Talimyeri sok. No: 2 Maçka.
Tel: 0212 236 24 60.

Haberin Devamı

Erol Akyavaş (1932-1999), “VAV”, tuval üzerine akrilik
ve karışık teknik, 210x150 cm.  Açılış fiyatı 500.000 TL

Türk sefirenin portresi rekor fiyat bekliyor

ARTİUM Sanatevi’nin 13 Mart Pazar Günü The Ritz Carlton’da gerçekleştireceği müzayedede ise Fahrelnisa Zeid’in ‘Amman Türk Sefiresi’nin Portresi’ isimli tablosu öne çıkıyor. Saat 14.00’te başlayacak müzayedede 135x100 cm boyutlarındaki portre, sanatçının 1980 yılında yaptığı Amman’daki bir Türk sefireye ait. Eser 200 bin TL’den satışa çıkacak tablonun rekor kırması bekleniyor.
Nurullah Berk’in ‘Hamam’ isimli tablosu 120 bin TL’den, Hoca Ali Rıza’nın ‘Beykoz Sahilinden Görünüm’ tablosu 40 bin TL’den, 1872 yılında İstanbul’da doğan ve özel yeteneğinden dolayı Paris’e gönderilen Albert Mille’in kızını resmettiği tablo ise 120 bin TL muhammen bedelden satışa sunulacak. Bu isimlerin dışında Artium Sanatevi’nin müzayedesinde Bedri Rahmi Eyüboğlu, İhsan Cemal Karaburçak, Alaaddin Aksoy, İbrahim Safi, Sami Yetik, Fikret Mualla, Orhan Peker, Nazmi Ziya, Necdet Kalay, Hayri Çizel, Hikmet Onat, Celile Hikmet, Zeki Faik İzer, İbrahim Çallı, Leyla Gamsız, Neşet Günal, Hasan Vecih Bereketoğlu, Eren Eyüboğlu gibi Türk resminin ustalarınının eserleri satışa çıkıyor.
Tel: 0212 245 18 18

Haberin Devamı

20. yüzyılın 20 sanatçısı
Zeynep BİLGEHAN

İŞADAMI Öner Kocabeyoğlu’nun özel koleksiyonundan Ferit Edgü danışmanlığında seçilen, 20. yüzyıla damgasını vurmuş 20 sanatçının 433 eseri, “XX. Yüzyıl’ın 20 Modern Türk Sanatçısı (1940-2000)” başlıklı sergide buluştu. Yarın santralistanbul Ana Galeri’de açılacak sergi, 19 Haziran’a kadar gezilebilir.
Serginin küratörü Ferit Edgü, koleksiyondaki eserlerin dünyanın herhangi bir yerinde müze sergisi olacak kadar çok ve değerli olduğunu belirtti: “Hazırladığımız kurguyla sergiyi görenlerin aklında sadece birkaç resim değil, hayatlarını değiştirecek bir mesaj kalsın istedik. Eserleri bulunan sanatçılar, 20. yüzyıl modernizminin etkisi altında benimsedikleri ve yarattıkları ortak dille bir dönemin sanatını ortaklaşa yaratan evrensel sanatçılardır. Sergi, izleyicilerine bu döneme tanıklık etme şansını sunacaktır.”

700 eser aldı

Koleksiyonun sahibi, İspanyol Zara firmasının Türkiye’deki temsilcisi PAPKO Dış Ticaret Ltd. Şirketi’nin sahibi 42 yaşındaki Öner Kocabeyoğlu. İşadamı, toplam 700’e yakın eserden oluşan koleksiyonunu on yılda oluşturduğunu söylüyor: “On yıl öncesinde sanatla hiçbir ilgim yoktu. Gittiğim bir müzayedede bir Selim Turan resmi aldım ve Paris ekolüne, bu ekolün sanatçılarına büyük hayranlık duymaya başladım. O dönemin ressamlarını, tüm hayatlarını ve eserlerini öğrendim. Başta severek aldığım işler, bir zaman sonra koleksiyona dönüşmeye başladı.”

Haberin Devamı

Sergide kimler var?
Fahrelnisa Zeid , Fikret Muallâ, Hakkı Anlı, Abidin Dino, Ferruh Başağa, Selim Turan, Avni Arbaş, Nejad Devrim, İlhan Koman, Mübin Orhon, Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Ömer Uluç, Albert Bitran, Yüksel Arslan, Mehmet Güleryüz, Komet, Alaettin Aksoy, Ergin İnan ve Koray Ariş.

Paris’te Türk Filmleri Festivali
Arzu ÇAKIR MORIN/PARİS

FRANSA’nın başkenti Paris’te artık gelenek haline gelen ve her yıl binlerce sinemaseverin takip ettiği Türk Filmleri Festivali’nin 8’incisi 9-19 Mart tarihleri arasında Paris’in ünlü Latin Mahallesi’ndeki Filmotheque’te gerçekleşecek. Festivalin açılışı bu akşam saat 19.00’da, Türk sinemasının değerli isimlerinden Selda Alkor, oyuncular Türkü Turan, Sermet Yeşil, TÜRSAV Başkanı Aydın Sayman ile Filmotheque yöneticisi François Causse’un katılımıyla Paris 10. Belediyesi’nde yapılacak. Festival süresince Yavuz Turgul’un ‘Av Mevsimi’, Reha Erdem’in filmi ‘Kosmos’, Atalay Taşdiken’in yönettiği ‘Mommo’, Çağan Irmak’ın filmi ‘Prensesin Uykusu’, Kemal Uzun’un yönettiği ‘Vayyy! Arkadaş!’, Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Beş Şehir’ ile Tarkan Özel’in yönettiği ‘Mahpeyker: Kösem Sultan’ gösterilecek.

Vedat Günyol 100 yaşında

Haberin Devamı

MALTEPE Belediyesi, Cumhuriyet Gazetesi, İstanbul Barosu, Türkiye Yazarlar Sendikası ile İnsancı Felsefe Sanat ve Bilim Çevresi’nin ortaklaşa düzenledikleri ‘Aydınlanma Bilgesi Vedat Günyol 100 Yaşında’başlıklı sempozyum, 12-13 Mart günlerinde Türkân Saylan Kültür Merkezi’nde (Maltepe) yapılacak.
Beş oturumdan oluşan sempozyuma birçok bilim insanı, edebiyatçı, gazeteci, aydın, katılıyor. Sempozyumda, oturumlar ‘Vedat Günyol ve Aydınlanma Düşüncesi’, ‘Vedat Günyol’da Hümanist Eğitim-Kültür Düşüncesi’, ‘Vedat Günyol’un Yapıtlarından Günümüze Bakış’, ‘Vedat Günyol ve Çağdaş Türkiye Özlemi’ ve ‘Anılarla Vedat Günyol, Anılarda Vedat Günyol’ başlıklarını taşıyor.

Brahms’ı şaha kaldırdılar

Haberin Devamı

DÜNYANIN en ünlü oda orkestralarından Academy Of St Martin İn The Fields, İş Sanat’ta verdiği konserle İstanbullu sanatseverlere olağanüstü bir gece yaşattı. 1958 yılında kurulan orkestra, dünya klasik müzik dinleyicilerini büyüleyen iki deha keman sanatçısı Joshua Bell ile çellist Steven Isserlis’e eşlik etti.  Usta sanatçılardan oluşan orkestra ilk olarak Haydn’ın 1763 yılında bestelediği 13 numaralı Re Majör senfonisini seslendirdi. Ünlü çello virtüözü Steven Isserlis hem solist olarak çaldı hem de orkestrayı yönetti. Orkestra ile solistin uyumu bir saat dakikliği içindeydi.

Olağanüstü bir konser

Orkestra ikinci olarak Beethoven’ın 1807 yılında bestelediği 4 numaralı senfonisini seslendirdi. “2010, Yılın Enstrümancısı” seçilen Keman sihirbazı Joshua Bell solistti. Kemanını olağanüstü ustalıkla kullanırken orkestrayı da yönetti. Bell orkestrayı öylesine uçurdu ki Beethoven’ı şaha kaldırdı.
Doyumsuz konserde son parça Brahms’ın 1887 yılında bestelediği Keman ve Çello İçin İkili Konçerto’suydu. Orkestrayı ünlü şef Ian Brown yönetti. Joshua Bell ve Steven Isserlis birlikte çaldılar. İki virtüöz ve orkestranın inanılmaz performansı Brahms’ı da şaha kaldırdı.  İş Sanat’ın yöneticilerini bu eşsiz konseri İstanbul’u sanatseverlere izlettirdikleri için kutlamak gerekir. Sanatçılar için dakikalarca süren alkışlarda onların da payı büyük.                

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!