Vatandaş, Ecevit ve Özkan'dan davacı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaş, Ecevit ve Özkandan davacı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2001 00:00


Haberin Devamı

MGK'daki kavga ve ekonomik krizin ardından Başbakan Ecevit ve Yardımcısı Hüsamettin Özkan için ardı ardına suç duyurusu yapılıyor. Ankara'da Eğitim-Sen, Batman, Erzurum ve Kırşehir'de de vatandaşlar dün savcılıklara dilekçeler vererek, dava açtılar.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısındaki kavga ve ardından gelen ekonomik kriz sonrası Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan hakkında suç duyuruları peşpeşe geliyor.

Ecevit ve Özkan hakkındaki ilk suç duyurusunu Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak ve Avukat Doğan Subaşı yapmış, ardından Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcıları Recep Kırış, Ökkeş Şendiller ve Mehmet Bozdemir'in, daha sonra da Ankara'da Kasım Pekacar adlı bir vatandaşın şikayetleri gelmişti. Suç duyuruları dün de peşpeşe geldi.

Ankara'da Eğitim Bilim ve Kültür Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), ‘Yarattıkları siyasi ve ekonomik krizle halkımağdur duruma soktukları’ iddiasıyla Ecevit ve Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, bir grup sendika üyesi ile Ankara Adliye Sarayı'na gelerek, suç duyurusu dilekçesini müracaat savcılığına verdi. Dilekçede, 1-2 gün içinde devletin üst düzey yetkilileri tarafından yaratılan, siyasal ve ekonomik dengeleri alt üst eden krizin nedeninin, yıllardır uygulanan yanlış ve taraflı ekonomik kararların bir uzantısı olduğu iddia edildi. Dilekçede, halkın mağdur duruma sokulması nedeniyle, Başbakan Ecevit ve Bakanlar Kurulu üyelerinden şikayetçi olunduğu kaydedilerek, 57. Hükümet hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, kamu davası açılması talep edildi.

Batman'da 32 yaşındaki bilgisayar tamircisi Veysi Şimşek, Ecevit ile Özkan aleyhinde 'ekonomik kriz yarattıkları' gerekçesiyle tazminat davası açtı. Batman Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Şimşek, krizin ardından fiziksel ve ruhsal çöküntü içinde olduğunu belirtti.

Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde tüp bayiliği yapan Hazım Tosun, Ecevit ile Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan hakkında, görevi ihmal gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!