‘Vatandaş aşı puanını nasıl tutturacak bilmiyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Vatandaş aşı puanını nasıl tutturacak bilmiyor’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2020 07:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Öztrak özetle şunları söyledi: “2021 Yılı Bütçe Tasarısı, ‘laf olsun, torba dolsun’ hesabıyla hazırlanmış. Milletten toplanacak vergiler bir yılda yüzde 16.4 artıyor. 2021 yılında, bu ülkede toplanacak her 5 TL’lik verginin 1 TL’si ÖTV’den gelecek. Önümüzdeki yıl, akaryakıt ve doğalgaz kullanırken 76.5 milyar TL ÖTV ödeyeceğiz. Üstüne üstlük bir de devlet, evden işe giden vatandaşa 6 milyar TL trafik cezası kesmeyi öngörüyor. Toplam cezalar ise 19 milyar TL’yi aşacak.

AŞI KARNEYLE

Kronik hasta ve yaşlılar önemli bir risk grubu. Grip aşısı olmaları önemli ama ithal edilen aşı sayısı sınırlı. Aşı olmaya hak kazananlar bunu e-nabızdan öğreniyor. Aşıyı ancak puanı tutanlar yaptırabilecekmiş. Ama vatandaş puanı nasıl tutturacağını bilmiyor.

FAİZ SİLİNMESİ

Haberin Devamı

Ertelenen vergi ve primlerin ödeme zamanı geldi. Bu bir süreliğine milleti rahatlatır. Ama sorunu çözmez. Fakat bu iş döne döne borç yapılandırarak olacak iş değil. Ödenemez noktalara ulaşan bu borçların anapara ve faizlerinin silinmesi gerekir.”

İNCE VİDEODA VAR

(Gazeteci Bekir Coşkun’un cenazesinde Muharrem İnce’nin fotoğraf karesinden çıkartıldığı iddiası) Bu kesilmiş bir resim değil, o açıdan çekilmiş bir resim ve dolayısıyla Genel Başkan’ın ve etrafının o hali gözüküyor. Videoda ise etrafındaki diğer kişilerin de resimleri de ortada.” (MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın CHP’ye yönelik ‘Sıkıyorsa sokağa çıksınlar’ sözü üzerine) Son derece ağır ifadeler içeren ve gerçekten de yanıt vermeye değmeyecek bir ifade.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!