Varoş plaza

Güncelleme Tarihi:

Varoş plaza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 1997 00:00

Dünün kenar mahallesi Gaziosmanpaşa'nın da tıpkı Akmerkez, Capitol, Galleria gibi merkezi var
Haberin Devamı

ONLAR MAHALLEDE TAKILMADI

Türkiye Gaziosmanpaşa'yı Kemal Sunal filmlerinden tanıdı. Kabadayıları da vardı ama ‘‘fasulyeden’’. Yeni nesil, büyük abileri gibi mahallede takılmadı. Çıktı, gördü. Şehir merkezinin de kendi mahallelerinden farkı olmadığını farketti. Zaten Etiler de dünün ‘‘varoşu’’ değil miydi? Bunu yalnızca onlar değil sevdikleri markalar da farketti. Burger King, Pizza Hut, Wendys, Jimmys, Sadimo, She ve Gorbon Işıl gibi markalar, sayısı çığ gibi artan müşterilerinin ayağına kadar giderek hizmet sunuyorlar MAS'da.

SİNEMALAR VE KAFELER DOLU

MASS, önceleri tekstil imalatçıları için düşünülmüş. Ancak müşteri kapasitesini gören MASS Grup, burayı şehrin dışındaki ilk alışveriş ve eğlence merkezine dönüştürmeye karar vermiş. Tam kapasiteyle yılbaşında hizmete girecek olan 26 bin metrekare üzerine kurulu MASS Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nin sinemaları ve kafeteryaları şimdiden tıkabasa dolmaya başladı bile. Merkezde, şu anda üç olan sinema sayısı, beşe çıkarılacak, 90 mağaza daha açılacak.

BURASI ETİLER DEĞİL

Günlük kısır siyasi tartışmalar, güzel şeylerin olmasını engelleyemiyor. Hayat öyle bir hızla ilerliyor ki; ne siyasetçiler, ne de bilimle uğraşan insanlar onun hızına yetişebiliyor. Hele İstanbul'da! Giderek büyüyen ve kalabalıklaşan şehirde, ‘‘Kenar mahalle’’ demeye dili varmayanların ‘‘varoş’’ diye tanımladığı yerler de artık gerçek birer merkez oluyor. Hem de şehir merkezi... İşte; Türkiye'nin en iyi sinemaları arasına girecek üç sinema daha açıldı. Nerede mi? Gaziosmanpaşa'da. Koskoca bir alışveriş merkezinin içinde. Dünyanın ünlü markaları pek çok kişiden önce farketti Gaziosmanpaşa'yı. Şimdi gençler orada ‘‘takılıyor’’.

NEDEN OLMASIN!

Kablo üreten fabrikaların oluşturduğu MASS grup, Gaziosmanpaşa'nın göbeğine büyükçe bir bina konduruyor önce. Ancak Gaziosmanpaşa'nın ihtiyaçlarının da Etiler'in, Bakırköy'ün ihtiyaçlarından farklı olmadığını görünce, ‘‘Bu kocaman binayı niçin bir Akmerkez yapmayalım’’ diye düşünüyorlar. Fikir, grubun koordinatörü Emir Özdeliorman'dan çıkıyor. Ünlü markaların plazaya getirilmesi için önce Migros'a davet çıkarılıyor. Yan tarafa Opel, Türkiye'nin en modern bakım servisini açıyor.

FİLMLER GÜNÜ GÜNÜNE

Ardından sinemalara sıra geliyor. Capitol Sinemaları işletmecisi Oruç Apaydın, Gaziosmanpaşa'yı gördükten sonra tereddüt etmeden işin içine giriyor. Vizyondaki filmleri günü gününe perdeye yansıtıyor. Böylece Gaziosmanpaşalı gençleri minibüslerle uzaklara gitmekten kurtarıyor. Bugün sekiz kişilik yedi asansörün hizmet verdiği ama iki ay sonra yürüyen merdivenlerin de devreye gireceği alışveriş merkezinin toplam 450 araçlık otoparkı da var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!