Vardiya onda

Güncelleme Tarihi:

Vardiya onda
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2014 01:42

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, özgürlüğünün ilk gününde 76’ncısı düzenlenen ‘Sessiz Çığlık’ eylemine katılarak, Vardiya Bizde Platformu’na destek verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Meydanı’nda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Başbuğ’un yanı sıra CHP milletvekilleri Melda Onur, Umut Oran, sanatçılar Altan Erkekli ve Levent Kırca ile eski bakan Yaşar Okuyan da protestoya katıldı. Konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Başbuğ, şunları söyledi:

BU BİR BAŞLANGIÇ

“Öncelikle bütün dünya kadınlarını, Türk milletinin kadınlarını ve özellikle kahraman, cesur, kar-kış demeden her zaman eşlerinin yanında olan Vardiya Bizde Platformu’nun bütün kadınlarını candan kutluyorum. Dün de ifade ettiğim gibi benim dün bu esaret döneminden kurtulmam hürriyetime kavuşmam bir başlangıçtır. Bunun devamı mutlaka gelecektir, bundan emin olun. Tabii Türk Silahlı Kuvvetleri’ne en büyük darbe Balyoz davası vasıtasıyla vurulmuştur. 323 silah arkadaşım bu dava kapsamında şu anda cezaevlerinde tutuklu olarak bulunmaktadır ama inanıyorum ki onlarında özgürlüğü yakındır. Bütün silah arkadaşlarımın en yakın zamanda bizlerle beraber olmalarını yürekten diliyorum. Bunu elbette bekleyeceğiz ve takip edeceğiz.

Haberin Devamı

Vardiya onda
Başbuğ kitap imzaladı uzun kuyruk oluştu



ALAN, TBMM’NİN AYIBI

Bu arada özellikle bütün milletvekilleri tutuklu durumda olan, ceza durumunda olan bütün milletvekilleri hürriyetlerine kavuşup, serbest olurken bugün cezaevlerinde sadece bir milletvekili vardır. O da Engin Alan. Onun bugün aramızda olmaması her şeyden evvel bana göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ayıbıdır. Ben Kuleli Askeri Lisesi’nde 15 yaşında lise 1’deyken, Engin ortaokuldaydı. Askeri ortaokuldaydı. Belki 12-13 yaşında, onu o yıllardan beri tanırım. Beraber çok yerde görev yaptık ama dediğim gibi bugün gerçekten bir tek milletvekilinin Balyoz davası kapsamında cezaevinde bulunması hepimizin ayıbıdır. Her şeyden evvel de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ayıbıdır.

ÖZGÜRLÜKLER YAKINDIR

Ben tekrar burada bu yağmur altında buraya gelerek Vardiya Bizde Platformuna destek veren herkese, siyasetçilerimize, Beşiktaşlılara candan teşekkür ediyorum. Şunu tekrar söylüyorum: Balyoz davasındaki arkadaşlarımızın bütün arkadaşlarımızın özgürlüğü de yakındır bunu hep beraber göreceğiz. Burada hep beraber onları kucaklayacağız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum, teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!