Vandallar: Köprüden atalım kurtulalım

Güncelleme Tarihi:

Vandallar: Köprüden atalım kurtulalım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 00:27

BOĞAZİÇİ Köprüsü’nde dün sabaha karşı yaşananlara tanık olan Hürriyet foto muhabiri Selçuk Şamiloğlu askerleri linç eden öfkeli grubun saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Olayların fotoğrafını çekmeye çalışırken linç edilmek istendiğini söyleyen Şamiloğlu, “Ben darp edilirken bazıları ‘bunu köprüden atalım kurtulalım’ diyordu” dedi. Hürriyet foto muhabiri Selçuk Şamiloğlu yaşadıklarını şöyle aktardı: “06.00’da Boğaziçi Köprüsü’ne gittim. Avrupa Yakası tarafında askerin teslim olmasını bekleyen insanlar vardı. Daha sonra bir grup köprüden Asya Yakası’na geçmeye çalıştı. Bu sırada sivil vatandaşlar Akrep tipi bir zırhlı araç içerisindeki askerleri dışarı çıkartmak için aracı devirmeye çalıştı. Akrep geri çekildi.” 

POLİS KORUMAYA ÇALIŞTI

“Anadolu Yakası’nda gözaltı minibüsünde bekleyen askerler vardı. Onlar vatandaşlar tarafından minibüsten indirilip darp edildi. Darp edilen askerler pişman gibi duruyordu. Sürekli darbelere karşı kendilerini korumaya çalışıyorlardı. Yaklaşık 30 asker vardı. Görüntü almaya çalışıyordum. Ancak grup görüntü almamızı istemiyordu. Biri makinama el koydu. Gazeteci olduğumu söyledim. O sırada biri bana vurmaya başladı. Etrafta kim varsa bana saldırı. 6-7 dakika darp edildim. Polis beni korumaya çalıştı. Ancak polisin müdahalesi yetersizdi. Ben darp edildiğimde bazıları, ‘Bunu köprüden atalım kurtulalım’ diyordu. En son bir nakliye kamyonuna binerek kurtuldum. Doktora gittim. Burnumda kırık var, dudaklarıma da 4 dikiş atıldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!