Van'da 3 ayda 799 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Vanda 3 ayda 799 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2007 14:43

VAN Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, 1 Ocak 2007’den bu yana uyuşturucu kaçakçılarına yönelik 14 ayrı operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 690 kilo 75 gram eroin, 108 kilo 22 gram da esrar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu kaçakçılarına en büyük darbe son bir haftada vuruldu. Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, ‘Çaylak’, ‘Tozkoparan’, ‘Erozyon’, ‘Çağlayan‘ ve ‘Samyeli’ adını verdikleri operasyonlarda 278 kilo 356 gram eroin, 91 kilo 192 gram esrar ele geçirildiğini söyledi. Kesmez, 3 ayda 38 kişinin tuklanarak cezaevine konulduğunu belirterek, “Kendi rekorumuzu kırmaya azimliydik. Bu gidişle kendi rekorumuzu egale edeceğiz” dedi.

Uyuşturucu kaçakçılarına yönelik geçen yıl yapılan operasyonlarda 1 ton 400 kilo eroin, 1 ton 100 kilo da esrar ele geçiren Van Emniyet Müdürlüğü, bu yılın ilk 3 aylık döneminde 798 kilo 97 gram uyuşturucu ele geçirdi. Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, uyuşturucu kaçakçılarına en büyük darbeyi geçen hafta içinde vurdu. Geçen hafta 7 ayrı operasyon yapan ekipler 278 kilo 356 gram eroin, 91 kilo 192 gram da esrar ele geçirdi.

Haberin Devamı

“GÖZ AÇTIRMAMAKTA KARARLIYIZ”

Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, emniyette düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmamakta kararlı olduklarını söyledi. Düzenlenen operasyonlardan birinin de Holanda polisi ile ortaklaşa gerçekleştirildiğini açıklayan Kesmez, geçen hafta içerisinde kaçakçılara yönelik ‘Buzdağı 1’ ve ‘Buzdağı 2’ adı altında çalışmalar yaptıklarını, düzenledikleri operasyonlara da ‘Çaylak, Tozkoparan, Erezyon, Çağlayan ve Samyeli’ adını verdiklerini belirtti. Kesmez, operasyonlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Ekiplerimizin değişik tarihlerde yaptıkları operasyonlar neticesinde, N.K., C.K., F.Ç. ve Ö.Ç. isimli şahısların Şabaniye ve İstasyon mahalelerindeki evlerinde yapılan aramalarnda 84 kilo 22 gram esrar, Çaylak adlı operasyonda, Edremit yolu üzerinde A.A. ve H.O. isimli şahıslardan 16 kilo 73 gram eroin, Tozkoparan isimli operasyonda bir köyde görevlilerimizin girmiş oldukları silahlı çatışma sonucunda K.G., Y.G., A.B. ve A.B. isimli şahıslarda 57 kilo 237 gram eroin, Erozyon ve Çağlayan adlı operasyonlarda da İ.T., M.K. ve S.A isimli şahıslardan 88 kilo 490 gram eroin ve 7 kilo esrar, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde Ş.Y. ve A.Y. isimli kişilerden 85 kilo 556 gram eroin ele geçirildi. Başkale İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış oldukları Samyeli operasyonunda ise R.C., V.T. ve Ö.A. isimli şahıslardan 31 kilo olmak üzere 278 kilo 356 gram eroin, 91 kilo 192 gram esrar ele geçirilmiştir.”

Haberin Devamı

KENDİ REKORLARINI KIRACAKLAR

Yapılan operasyonların birbiriyle bağlantılı olarak gerçekleştirildiğini belirten Van Emniyet Müdürü Kesmez, yıl sonuna kadar geçen yılki rekorlarını egale edeceklerini söyledi. Kesmez, uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmamakta kararlı olduklarını belirterek şöyle dedi:

“Geçen hafta içerisinde yakalanan uyuşturucular, birbiriyle bağlantılıydı. Şube personelimizin yılbaşından bu yana yürüttüğü başarılı çalışmalarda 428 kilo 549 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Son yakalanan uyuşturucu ile birlikte hepsinin toplamı 798 kilo 97 grama ulaştı. Daha önce yapılan ve geçen haftaki uyuşturucularla ilgili 38 kişi gözaltına alındı ve bu kişiler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kendi rekorumuzu kırmaya azimliydik. Bu gidişle yıl sonu olmadan kendi rekorumuzu egale etmiş olacağız.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!