Van için topladığı botlar onu MIT’ye götürdü

Güncelleme Tarihi:

Van için topladığı botlar onu MIT’ye götürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2012 00:00

Lisa Elif Archibald, Van’daki çocukların ayakları üşümesin diye okulunda bir bot kampanyası başlattı. Bu yardım kampanyası sayesinde teknoloji ve mühendislik konularında dünyanın en iyi teknik üniversitesi olan MIT (Massachusetts Institute Of Technology)’ye kabul edildi

Haberin Devamı

Lisa Elif Archibald (18)birkaç ay önce vefat eden ABD’li babayla, banka genel müdür yardımcılığından emekli annenin tek çocuğu. İstanbul Caddebostan Irmak Okulları’nda lise son sınıfta okuyor. Gelecek yıl üniversiteye gidecek. Okulunda son derece başarılı. İlkokuldan beri her yıl takdir belgesi alıyor. Voleybol ve yelken sporları da yapıyor.
Aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de kendini gösteriyor Elif. Boş zamanlarında hayır kurumlarında yaşlılara bakıyor, yoksul ailelerin SBS’ye hazırlanan çocuklarına ücretsiz dersler veriyor.
Elif, geçen Kasım’da da “Karakış bastırıyor. Bizler sıcacık yuvalarımızda otururken, Van bölgesindeki çocukların ayakları üşüyecek” diyerek okulunda bir bot kampanyası başlattı. Kampanyaya arkadaşları da duyarsız kalmayınca, yüzlerce bot toplandı ve ihtiyacı olan çocuklara ulaştırıldı.

Haberin Devamı

NOTLARINDAN DAHA ÖNEMLİ

Elif bu sosyal sorumluk projesini CV’sine yazdı. Özgeçmişini teknoloji ve mühendislik konularında dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak kabul edilen MIT (Massachusetts Institute Of Technology)’e gönderdi. Ünlü okul, genç kızı kabul etmelerindeki en büyük etkenin notları değil, sosyal sorumluktaki başarısı olduğunu açıkladı.
Yardım kampanyalarıyla farkındalığının arttığını ve yardım ettiklerinin mutluğunu yüreğinde hissettiğini anlatan Lisa Elif, “Okulda fen bilimlerine ve teknolojiye ilgi duyuyorum. Derslerimde başarılıyım ama MIT’ye kabul edilmemin en büyük nedeni proje olarak düzenlediğim bot kampanyası. Küçük yaşlardan beri yardım kampanyalarına destek veriyorum ama sonuncusunun beni dünyaca ünlü bir üniversiteye taşıyacağını aklımın ucundan bile geçirmemiştim. Gelecek ay okullarını anlatmak için Boston’a çağırdılar. Muhtemelen genetik eğitimi alacağım” diyor.

ÜNLÜ MEZUNLARI

* Apollo 11 astronotu Buzz Aldrin, aya ayak basan ikinci adam (1963 doktora)
* Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan (1972 master)
* ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke (1979 doktora)
* İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu (1976-78 master)
* David Koch, dünyanın en zengin işadamlarından ve Koch Ind. CEO’su. (1962 doktora, 1963 master)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!