Valilik kelepçe iddiasını doğruladı

Güncelleme Tarihi:

Valilik kelepçe iddiasını doğruladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2015 13:25

ANKARA ’da eski haber kameramanı Yılmaz Koçyılmaz’ın trafik polisiyle yaşadığı sözlü tartışma sonrasında kelepçelenmesinin ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ile ilgili Ankara Valiliği yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Ekip otosuna bindirildikten kısa bir süre sonra fenalaşan Yılmaz Koçyılmaz’ın kelepçesi çıkarılarak, o sırada olay yerinden geçmekte olan ambulansa nakledilmiş ve sağlık görevlileri tarafından müdahale edilmesine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan ilk incelemede darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtilmektedir. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı" denildi.

POLİS KELEPÇESİ ÖLDÜRDÜ İDDİASI MECLİS'TE

Ankara Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "10.02.015 günü saat 15.00 sıralarında, kar yağışı ve kayan araçlar nedeniyle Ayaş-Ankara karayolu trafiğe kapanmış, trafikte bekletilen konvoyda bulunan Yılmaz Koçyılmaz aracından inerek yola devam etmek istemiş ve görevli polislerle tartışmaya başlamıştır, şahsın yola devam etmek için ısrarcı olması ve tartışmaya devam etmesi üzerine, şahıs, muhafaza altına alınarak ekip aracına bindirilmiştir. Ekip otosuna bindirildikten kısa bir süre sonra fenalaşan Yılmaz Koçyılmaz’ın kelepçesi çıkarılarak, o sırada olay yerinden geçmekte olan ambulansa nakledilmiş ve sağlık görevlileri tarafından müdahale edilmesine rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir. Cumhuriyet Savcısı nezaretinde yapılan ilk incelemede darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtilmektedir. Konu ile ilgili adl? ve idari soruşturma başlatılmış olup, merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Haberin Devamı

BASIN KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA

Basın Konseyi de Yılmaz Koçyılmaz'ın ölümü ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın bir açıklama yapmasını istedi. Yazı olarak yapılan açıklamada şunlara değinildi;
"Polisin yetkisini, insan haklarının üstünde bir konuma getiren iç güvenlik paketinin boyutları, Ankara'da trafik polisleri tarafından kelepçelenen kameraman Yılmaz Koçyılmaz'ın ölümüyle de su yüzüne çıkmıştır.Önümüzdeki süreçte, hayatımıza sokulması için yoğun çaba harcanan iç güvenlik paketinin, henüz TBMM'den geçmeden kullanılması, bir meslektaşımızın yaşamına mal olurken, kuşku ve korkularımızı bir daha arttırmıştır.Polislerin, öfke kontrolü eğitiminden geçirilmeden uyguladıkları kelepçe kullanma yetkisinin, halka korku saldığı ve sonucunda vahim sonuçlar doğurduğu açıkça görülmüşür.Henüz yasa TBMM'den geçmeden, Yılmaz Koçyılmaz'a hak etmediği halde kelepçe kullanılması, yasanın korkutucu boyutlarını da beraberinde getireceğinin kanıtı olmuştur.Vatandaş suç işlese bile, bu konuda eğitimli olmadığı anlaşılan polisin, yaratacağı sonuçları, nasıl göğüsleyebileceğimizi hep beraber düşünmeliyiz.

Haberin Devamı

Elinde suç aleti yokken, ağzı bezle kapalı değilken, üstelik hastalığını da beyan eden eski bir meslektaşımızın, acımasızca maruz kaldığı bu tavırların, daha büyük olaylarda kaç yaşamı söndüreceğinden endişe ediyoruz.Yaşam hakkının hiçe sayılması, hiçbir gerekçenin önünde olamaz.İç güvenlik paketinin bu şekilde uygulanmasının, Türkiye'yi demokrasi standardının gerisine düşüreceğinden kuşku duymaktayız. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerindeki olası terör eylemcilerini engelleme amacıyla hazırlandığı açıklanan, iç güvenlik paketiyle polisin orantısız gücünün; halkın, gazetecilerin korku, endişe ve kaygılarını büyütmektedir.Yasa paketinin aceleye getirilmeden bir daha görüşülmesi gerektiğine inanıyor, başka meslektaşlarımızı da bu uğurda kaybetmek istemiyoruz.Yılmaz Koçyılmaz'ın suçu neydi? İçişleri Bakanlığı'ndan bu ölüme yol açan nedenleri ve bu olayın davranışın terörle ilgili olup olmadığının ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz.Koçyılmaz Ailesi'ne de basın camiası adına başsağlığı diliyoruz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!