Valiler, kaymakamlar savcılar uygulayacak

Güncelleme Tarihi:

Valiler, kaymakamlar savcılar uygulayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, dün DSP Grubu'nda yaptığı konuşmada seçim ortamında din istismarı ve bölücülük hareketlerine karşı alınacak önlemleri içeren genelgenin valiler, kaymakamlar, savcılar ve güvenlik güçlerince uygulanacağını açıkladı. Ecevit, grup toplantısında şu mesajları verdi:

HUZURUN TAKİPÇİSİYİZ

Valiler, kaymakamlar, güvenlik güçleri, savcılar, uyum içinde çalışarak irtica ve bölücü tehlikeyi elbirliğiyle önlemek, Türkiye'yi huzur içinde seçimlere götürmek üzere, hükümetim denetiminde her çabayı göstereceklerdir. Biz de hükümet olarak bu çabaların sürekli takipçisi olacağız.

HER DEVLET KENDİNİ KORUR

Özellikle, seçim ortamında din istismarını, bölücülüğü, yıkıcılığı önlemek büyük önem taşıyor. FP Lideri Recai Kutan, genelge hazırlığıyla ilgili olarak, polis rejimi getirmek istediğimizi söyledi. Oysa her devlet kendini korumakla yükümlüdür. Hükümetin de, valilerin de, kaymakamların da, savcıların da, yargıçların da, tüm güvenlik güçlerinin de devleti korumak bakımından görevleri vardır. Demokrasilerde devlet, kendini korurken halkı da korumakla yükümlüdür. Ülkemizde yargının bağımsız olması, devleti, rejimi, toplumu koruma işlevini demokratik hukuk devleti kuralları içinde yerine getirilmesinin güvencesidir.

SÖZ VERDİK

56'ncı hükümet kurulurken, ülkeyi seçimlere huzur içinde getirme sözünü vermiştik. Bunu yerine getirebilmenin başta gelen koşullarından biri ise seçim ortamında din istismarını ve bölücülüğü kesinlikle önlemektir. Laiklik, ülke bütünlüğü, üniter devlet, ulusal birlik TC'nin temel nitelikleridir. TC'nin bu temel niteliklerinden birini değiştirmeye veya yozlaştırmaya kalkışanlar, karşılarında tüm kurumlarıyla devleti ve ulusumuzun büyük çoğunluğunu bulurlar.

Fotoğrafını imzaladı

Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel ile birlikte TRT'de yayınlanan Dosya programına katılarak, gazeteci Fikret Bila ile Mustafa Balbay'ın sorularını yanıtladı. Ecevit çıkışta, bir yurttaşın, babasının gençlik yıllarında kendisiyle çektirdiği fotoğrafı imzalaması isteğini kıramadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!