Vali'den eğitim atağı

Güncelleme Tarihi:

Validen eğitim atağı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

İzmir'den İstanbul Valiliği'ne atanan Kutlu Aktaş, yıldırım denetimler yaptı. Aktaş, bir yıl içinde kente 2 bin 500 derslik yaptırılacağını söyledi. Vali Aktaş, Büyükdere ve Beykoz fidanlıklarının yılda 100 milyar liraya yakın zarar ettiğini, 230 oda kapasiteli Riva Özel İdare Tesisleri'nin de 3 yıldır kaderine terk edildiğini öğrenince şaşırıp kaldı.

Gazetecilerle aynı midibüse binen Aktaş, ilk olarak Kilyos'ta Adile-Sadullah Mermerci Ailesi tarafından yaptırılan Polis Eğitim Merkezi'ne giderek inşaat hakkında bilgi aldı. Buradan İl Özel İdaresi tarafından yönetilen Büyükdere Fidanlığı'nı, ardından da Beykoz Fidanlığı'nı denetleyen Aktaş, ‘‘Buraların çok iyi kar etmesi lazım. Nasıl zarar ediyorsunuz? Buraları kısa sürede kara geçireceğim. Buradan elde edilen karla her yıl bir-iki okul parası çıkar'' dedi.

YAPAMAZSAM GİDERİM

Bir yıl içinde İstanbul'da 2 bin 500 derslik yaptıracağını belirten Aktaş, ‘‘Bugünün tarihini atın. Bir yıl sonra 2 bin 500 sayısına ulaşamazsam İstanbul'dan çeker giderim'' diye konuştu.

Aktaş, İstanbul'daki izinsiz Kuran kurslarının kapatılacağını da belirterek, sekiz yıllık kesintisiz eğitimi protesto gösterilerine yönelik gerekli tedbirlerin alındığını bildirdi. Sekiz yıllık kesintisiz eğitim konusuna da değinen Aktaş, İstanbul'da çalışmaların hızlandırıldığını, yeni öğretim yılında okulların yüzde 85'inin ilave dersliklerle kesintisiz eğitime geçebileceklerini söyledi.

Son olarak Riva Özel İdare Tesisleri'ni denetleyen Vali, üç yıl önce 96 milyar lira harcamayla tamamlanan ve şimdi kaderine terk edilen apart otel ve villaları görünce, ‘‘En kısa sürede buraları da kara geçireceğiz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!