Vali yardımcısıydı köye muhtar seçildi

Güncelleme Tarihi:

Vali yardımcısıydı köye muhtar seçildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2009 11:37

SİNOP ve Edirne'de Vali Yardımcılığı yapan ve Sincan Kaymakamlığı'ndan emekli olan 57 yaşındaki Şener Sarıçiftçi, doğdu yer olan Antalya'nın Elmalı İlçesi'ne bağlı Akçaeniş Köyü'nde muhtar seçildi.

Sarıçiftçi, “Demokrasinin doruk noktası olarak gösterilen İskandinav demokrasisini Akçaeniş'de hayata geçireceğiz. Herkes köy muhtarı, herkes ihtiyar heyeti olacak” dedi. Yeni muhtarın ilk icraatı ise yere tüküren ve izmarit atanlara 5 lira para cezası kesmek oldu.

Kulp Kaymakamlığı, Sinop ve Edirne Vali Yardımcılıkları, son olarak da Sincan Kaymakamlığı yapan Şener Sarıçiftçi, 2005 yılında emekli olduktan sonra Antalya'nın Elmalı İlçesi'ne bağlı Akçaeniş Köyü'ne yerleşti. Doğduğu köyde ilk olarak Akçaeniş Çevre Kültür Kalkınma Derneği'ni kurup Başkan seçilen 2 çocuk babası Sarıçiftçi, ardından Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Akçaeniş Kooperatif Başkanı oldu. Sarıçiftçi, 29 Mart seçimlerinde ‘çevre baskısı’ olarak açıkladığı nedenle muhtar adayı oldu. Saraçiftçi, 212 oy farkla köyün iki dönemdir muhtarlığını yapan Ali Alvur'u geçerek Akçaeniş'in yeni muhtarı oldu.

KÖY DANIŞMA MECLİSİ

Görevi devralan Şener Sarıçiftçi, 3 mahallesi bulunan 745 nüfuslu köyde, demokrasinin doruk noktası olarak gösterilen İskandinav demokrasi modelini uygulamak için mahalle meclisleri, kadın meclisi, gençlik meclisi ve danışma komitesi oluşturacağını belirtti. Sarıçiftçi, “Köyün bütün sorunları bu meclislerde görüşülecek, 20 kişilik danışma meclisinde ele alınacak. Herkes köy muhtarı, herkes ihtiyar heyeti olacak. Muhtarlık ise uygulama mercii olacak” diye konuştu.

Şener Sarıçiftçi, köy muhtarı olarak ilk önce Akçaeniş'ten yetişmiş önemli insanları bir araya getireceğini söyledi. Amacının özlenen bir köy oluşturmak olduğunu kaydeden Sarıçiftçi, “Tüm amacım insanların yaşamaktan keyif aldığı bir köy meydana getirmek” dedi.

CEMEVİ YAPTIRACAK

23 Nisan'da Türkiye'de ilk defa bir köyde Egemenlik resepsiyonu vereceklerini kaydeden muhtar Sarıçiftçi, 6 Mayıs'ta da Cemevi ve Akçaeniş Spor Salonu'nun temelini atacaklarını söyledi.

Köyde bir cami ve bir ilköğretim okulu bulunduğunu, anca köyün tamamının alevi vatandaşlardan oluştuğunu kaydeden Sarıçiftçi, “Zamanında cami yapılmış ama kimse gitmiyor. Cemevi'ni en kısa sürede tamamlayıp hizmete açmayı planlıyorum” diye konuştu.

YERE TÜKÜREN VE İZMARİT ATANA CEZA

Muhtarın ilk uygulaması ise yere sigara izmariti atanlara ve tükürenlere 5 lira ceza kesilmesi oldu. Akçaeniş Çevre Kültür Kalkınma Derneği kanalıyla sokağa izmarit atan ve tükürenlere ceza kesilmesi talimatını veren Muhtar Sarıçiftçi, “Ceza konusunda yasal sıkıntı yok. İlk cezaları kestik. Şu ana kadar itiraz da gelmedi. Medenice yaşamayı öğreneceğiz“ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!