Vahşet kurbanı sahte şeyhmiş

Güncelleme Tarihi:

Vahşet kurbanı sahte şeyhmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmit'in Suadiye Beldesi'nde, imam nikâhlı eşi Leyla Karahasan ve 1.5 yaşındaki kızı Fatma'yla birlikte baltayla öldürülen Tuncer Özkardeşler'in, Şeyh Nazım Kıbrısi'nin adamı ‘sahte şeyh’ olduğu belirlendi.3 kişilik aileyi baltayla parçalayan kişinin, Leyla Karaaslan'ın ağabeyi Salih Karaaslan olduğu sanılıyor. Olaydan sonra genç kadının Yozgat'taki babası Fazlı Karaaslan gözaltına alındı.

Kız kaçırmıştı

Uzun yıllar KKTC'de öğretmenlik yaptıktan sonra eşiyle anlaşamadığı için Türkiye'ye dönen Kayserili Tuncer Özkardeşler, her yerde kendisini ‘Şeyh’ olarak tanıttı, özellikle kadınlara dini konularda bilgi verdi. Özkardeşler, 1997’de, Yozgat'ta evinde misafir olduğu Fazlı Karaaslan'ın 20 yaşındaki kızı Leyla'yla kayıplara karıştı. Bir süre sonra Leyla, Mersin'den, ‘‘Çok mutluyum. Bizi böyle kabul edersen elini öpeceğiz. Etmezsen ikimizi de öldür’’ diye yazdı.

Ağabey peşlerindeydi

Bu arada aynı tarihlerde Leyla Karaaslan'ın 26 yaşındaki ağabeyi Salih Karaaslan da evden ayrıldı. Son olarak Suadiye Beldesi'ne yerleşen 59 yaşındaki Özkardeşler, Suadiye İlköğretim Okulu'nda Beden Eğitimi öğretmenliği yapıyordu. Önceki günkü vahşetle ilgili soruşturma sürüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!