Üzüntülüyüm

Güncelleme Tarihi:

Üzüntülüyüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2014 01:23

CumhurbaşkanıAbdullah Gül, “Son yaşadığımız gelişmelerden, iş dünyasının adeta demoralize edilmesinden büyük bir üzüntü duyuyorum” dedi.

Haberin Devamı

6’ncı Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla Ankara’daki büyükelçilerle Çankaya Köşkü’nde bir araya gelen Gül, özetle şunları söyledi:

YUMUŞAK GÜÇ

Bir ülkenin demokrasisi, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü alanlarında en yüksek standartlara ulaşması ve bunu tamamlayan güçlü ve gelişen ekonomisinin olması çok büyük bir önem taşımaktadır. Buna yumuşak güç deniyor. Dolayısıyla hangi ülkenin yumuşak gücü çoksa itibarı da, dışarıdaki algılanması da o şekilde pozitif olmuştur. Güvenlik algılamalarının köklü biçimde değiştiği bir süreçten geçiyoruz. Bu köklü dönüşüm, yakın ve orta vadede, dış politikamızı ve milli güvenliğimizi çok daha yakından ilgilendirecektir. Özellikle Suriye’deki gelişmeler dikkate alındığında, ortaya çıkan tehditler ve potansiyel tehditler çok daha büyümektedir. Bir taraftan çok radikal akımlar, bir tarafıyla birbiriyle mücadele eden gruplar ve diğer taraftan da terör örgütü bağlantılı olarak da güneyimizde ve Suriye’deki otorite boşluğundan ortaya çıkan yeni gerçekler ve realiteler bizi tabii ki çok yakından ilgilendirmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!